Clubul Phoenix a devenit şi şcoală de antrenori

Clubul Phoenix a devenit şi şcoală de antrenori
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Clubul de baschet Phoenix Galaţi, înfiinţat în urmă cu 11 ani, se poate lăuda că are printre tehnicieni un prin antrenor provenit din rândul sportivilor. Şi nu este vorba de un sportiv oarecare ci chiar de primul copil care a intrat în sală pentru a învăţa baschet la Phoenix. primul sportiv din istoria clubului. „Cea mai mare satisfacţie a mea după toţi aceşti ani o reprezintă faptul că îl avem printre antrenorii noştri chiar pe cel care a fost primul sportiv din istoria acestui club. Cristian Bulete a învăţat baschet la Phoenix, a jucat pentru Phoenix, iar acum antrenează la clubul nostru. El demostrează că nu formăm doar sportivi de valoare, ci şi antrenori”, a spus, cu mândrie, managerul clubului, Florin Nini, marţi seară, la cea de a opta ediţie a Galei Phoenix.

La acest eveniment de tradiţie, care are loc la fiecare sfârşit de an în preajma Sărbătorilor de Iarnă, sala de spectacole a Casei de Cultură a Studenţilor s-a dovedit a fi prea mică pentru cei peste 300 de sportivi şi părinţi ai acestora. Pentru toţi cei 250 de sportivi ai clubului, Moşu' a venit ceva mai devreme, încărcat cu dulciuri. Nu au lipsit nici plicurile doldora de "bunătăţi", cadou pentru antrenori, dar şi pentru sportivii carte au reuşit perfomanţe foarte bune în acest an.

În 2011, juniorii de 18 ani de la Phoenix au câştigat titlul de campioni naţionali, iar fetele din echipa Under 17, la fel ca juniorii şi junioarele de Under 15, au devenit vicecampioni naţionali. Cei de la Phoenix se mândresc şi cu locul trei obţinut de echipa de fete de până în 16 ani, categorie de vârstă la care formaţia feminină s-a clasat pe locul al patrulea.

Phoenix Galaţi este un club privat înfiinţat în anul 2000 a cărui activitate este îndreptată în principal spre baschetul juvenil. În ultima vreme, se încearcă şi obţinerea de performanţe la nivel de seniori, cu sportivi care au depăşit vârsta junioratului la acest club, echipa de jucători cu vârstă de până în 23 de ani participând în Campionatul Diviziei B. „Anul viitor poate vom ataca promovarea în Divizia A”, şi-a provocat Florin Nini cei mai mari baschetbalişti ai clubului, la finalul Galei Phoenix.

Citit 1959 ori Ultima modificare Vineri, 16 Decembrie 2011 09:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.