„An istoric pentru întreaga familie Costin”
Foto: Foto: Sorin Pană

„An istoric pentru întreaga familie Costin”
Sergiu Costin l-a primit pe Moş Crăciun încă din vară, când i-a adus două trofee inegalabile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Sergiu Costin, omul cu banderola la Oţelul, vorbeşte la final de 2011 despre ce a însemnat pentru el câştigarea campionatului şi a Supercupei, dar şi despre participarea în premieră în grupele Ligii Campionilor * „Mi se făcea pielea de găină când auzeam imnul competiţiei, am avut nişte emoţii fantastice”, mărturiseşte fundaşul central de 33 de ani

În ianuarie 2006, când făcea cunoştinţă cu stadionul „Oţelul”, era practic necunoscut pentru majoritatea angajaţilor clubului dunărean. „Cine o fi ăla cu chelie?”, îşi dădeau coate oamenii din curtea arenei din Ţiglina III. Tipul cu calviţie venea de la Gloria Bistriţa, unde bifase doar meciuri de Intertoto şi încerca să se pună pe picioare după o accidentare serioasă. Treptat, a devenit om de bază la Galaţi, a mers iarăşi în competiţia de vară a Europei, pe care a şi câştigat-o cu gruparea locală, a devenit căpitan, iar în vara acestui an, la 33 de ani, a cunoscut consacrarea. Are două trofee în palmares şi a dat mâna cu monştri sacri ai fenomenului în UEFA Champions League: Rooney, Owen, Aimar, Alexander Frei.

„Nu credeam că vom câştiga Liga I”

- Sergiu, mai e nevoie să te întreb cum a fost anul 2011 pentru tine?

- Fără îndoială, a fost cel mai reuşit an al carierei mele, cu cele mai multe împliniri. Să câştigi campionatul, Supercupa, apoi să joci în Liga Campionilor… E incredibil, nu se compară cu nimic în lume!

- Te aşteptai în acea iarnă din 2006, când ai venit la Galaţi, că vei ajunge până la acest nivel?

- Este normal că vrei să ajungi cât mai sus, dar nu te gândeşti chiar la asemenea reuşite. Nu m-am gândit prea mult că pot câştiga campionatul nici măcar iarna trecută, când terminaserăm anul pe primul loc. Mai degrabă mă gândeam la cât de greu va fi în retur, la tot felul de tâmpenii, mi se părea imposibil. Dar uite că, dacă-ţi vezi de treabă şi o iei pas cu pas, îţi vezi lungul nasului, poţi ajunge acolo!

„Sentimentul care ar trebui să se repete”

- În ciuda faptului că n-aţi obţinut puncte, cu ce amintiri ai rămas din cele şase meciuri disputate în Liga Campionilor?

- Toate cele şase meciuri sunt amintiri frumoase, mai ales că în fiecare partidă am sperat până spre final la punct sau puncte. Am trăit însă o emoţie fără precedent la auzul acelui imn! Când îl auzeam la începutul partidelor mi se făcea pielea de găină. Să fii pe stadion cu atâta lume, mai mult în deplasare, ce-i drept, e de povestit nepoţilor. La meciul cu Manchester, de pe „Old Trafford”, am avut nişte emoţii fantastice şi un sentiment de bine care mi-aş dori oricând să se repete. Dar nu ştiu dacă se va repeta.

- Pe final de sezon ai suferit o accidentare. A fost provocată şi de programul extrem de încărcat din acest an?

- Eh, în general, accidentările nu sunt chiar întâmplătoare. M-am accidentat înaintea meciului cu Benfica, la antrenamentul oficial, şi poate că am greşit undeva, e posibil să nu-mi fi făcut încălzirea cum trebuie. Dacă eşti tot timpul atent, îţi respecţi meseria, o duci mult şi bine fără astfel de probleme. Totuşi, pe 9 ianuarie, la reluarea pregătirilor, voi fi apt sută la sută!

„Nu poţi veni gras ca porcul”

- Cum ţi se pare programul de vacanţă, unul în care trebuie să faceţi şi ceva mişcare?

- Este unul normal, ca-n fiecare an. Trebuie să fim un pic atenţi, chiar dacă sunt Crăciunul şi Revelionul la mijloc, că nu poţi să vii la pregătire gras ca porcul, altfel nu poţi să faci performanţă.

- A venit Moşul? Cum îl poţi caracteriza?

- A venit şi la fetiţă, şi la soţie, dar a venit şi la mine. A fost cel mai darnic Moş Crăciun, pot spune că a venit încă din vară. A fost un an istoric pentru mine, pentru sufletul meu şi pentru întreaga familie Costin!

 

Citit 2400 ori Ultima modificare Marți, 27 Decembrie 2011 22:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.