Lui Para i-au ieşit banii prin piele!

Lui Para i-au ieşit banii prin piele!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cel mai experimentat jucător din vestiarul Oţelului susţine că nu avusese până acum aşa an: perfect din punct de vedere profesional şi financiar * Gabriel Paraschiv admite însă că preţul succesului este foarte mare atunci când stai departe de familie * El vorbeşte şi despre Galaţi, ca despre „un oraş tot mai cenuşiu”

Este convins că 2011 i-a oferit totul. „A fost cel mai bun an din punct de vedere financiar şi profesional. S-au adunat toate aceste lucruri, inclusiv participarea în Liga Campionilor, şi fac din acest an unul colosal, fără să exagerez!”, spune cu voce calmă atacantul de aproape 34 de ani al Oţelului.

„Nimeni nu ne dă şanse nici în 2012, dar sunt optimist, ştiu ce fel de jucători suntem. Atunci când ne mobilizăm, nicio echipă din România nu ne poate sta în cale”, adaugă Gabriel Paraschiv, despre care se scrie că ar fi dorit de Petrolul Ploieşti, club la care a petrecut patru ani de zile. „Mai am doi ani de contract cu Oţelul şi sper să mi-i duc cu bine la sfârşit. Sănătos să fiu”, parează fotbalistul. El locuieşte singur de mai bine de un an, soţia şi fiica aflându-se acasă, la Moreni. „Este foarte greu să stai departe de familie, dar sportul de performanţă cere sacrificii. Să ştiţi că fiecare euro pe care l-am câştigat anul acesta mi-a ieşit prin piele! Anii trecuţi, fetiţa era obişnuită să mă vadă mai des acasă, dar în 2011 s-a jucat din trei în trei zile. De aceea mereu mă întreabă când vin acasă”, mai spune sportivul Oţelului.   

Skype, amicul fotbaliştilor în cantonament

Para le mulţumeşte celor care au inventat Internetul. „Nu ştiu ce m-aş fi făcut prin anii ’80, când nu exista decât telefon fix. Aşa, în cantonamente avem un prieten bun, programul Skype prin care îmi văd fetele de la Moreni. Netul e prietenul nostru, cea mai frumoasă invenţie. Şi înainte de meciuri le văd şi mă motivez, ştiu pentru ce intru pe teren”, mărturiseşte „Bătrânul”, cum îi spun Antal şi ceilalţi colegi mai tineri.

„Ştiu şi ei cine este jupânul, e o formă de respect”, explică Gabriel, amuzându-se de frecvenţa cu care este apelat astfel. Altfel, el consideră că bucuria din vară a fanilor l-a emoţionat la culme: „Suporterii au fost fantastici! Când vezi că oamenii, care n-au altă bucurie, vorbesc numai despre Oţelul, înseamnă că într-adevăr ai realizat ceva pentru acest oraş care, după mine, devine tot mai cenuşiu!”

Din şlapi, în Europa League?

Fotbalistul cu care Marius Stan a început reconstrucţia echipei în ianuarie 2006 nu crede în şansa Oţelului de a reveni la „masa verde” în Europa League. „Nu vreau să mă gândesc, dar sincer aş vrea să avem o surpriză plăcută, ar fi foarte frumos! Dacă mai ţineţi minte, Danemarca a câştigat Campionatul European venind direct de pe plajă. Au venit în şlapi şi au pus mâna pe trofeu pentru că este pentru cine se nimereşte, nu pentru cine se pregăteşte”, comentează Paraschiv. Dacă FIFA va suspenda Federaţia Elveţiană de Fotbal în „cazul Sion”, Oţelul ar putea întâlni în februarie pe Ajax Amsterdam.

 

Citit 1684 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Decembrie 2011 17:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.