Campioana, în pericol! Viitorul Oţelului este incert

Campioana, în pericol! Viitorul Oţelului este incert
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ca să primească licenţa pentru campionatul viitor, clubul trebuie să-şi plătească toate datoriile până pe 31 decembrie 2011 * Conducerea executivă aşteaptă aprobările Consiliului de Administraţie, atât pentru aceste plăţi, cât şi pentru campania de transferări

Conform unor declaraţii ale lui Marius Stan, directorul general al FC Oţelul, viitorul echipe campioane depinde doar de felul în care se va face ieşirea de sub tutela combinatului ArcelorMittal, care a anunţat că nu va mai sprijini financiar deloc acest club, şi preluarea acţiunilor de către investitori puternici. „Dacă nu gestionăm bine perioada aceasta, a privatizării reale a clubului, nu este exclus să avem soarta Unirii Urziceni!”, a spus ieri Marius Stan.

Până acum s-a finalizat un audit din partea investitorilor care intenţionează să preia clubul, însă este programat să înceapă un altul, din 3 ianuarie, control solicitat de către partea cedentă. Este vorba despre actualii acţionari care au reprezentat până acum doar partea de control a combinatului asupra felului în care este gestionat clubul.

Astfel, procesul de schimbare a acţionarilor trenează, iar în aceste momente activitatea clubului pare blocată.

Licenţa, marea problemă

Pentru a putea primi licenţa pentru sezonul viitor, Oţelul este obligată să prezinte la dosar dovada faptului că la 31 decembrie 2011 nu are de plătit niciun fel de datorie. „Suntem la zi cu plăţile la bugetul de stat, însă avem datorii către terţi. Nu pentru că nu am avea cu ce să plătim, ci pentru că aşa se vrea de către anumite persoane. Aşteptăm să vedem dacă Consiliul de Administraţie (CA) va aproba plata acestor datorii”, a precizat Marius Stan.

În cazul în care pe 31 decembrie încă nu va avea datoriile achitate, se va complica considerabil procesul de obţinere a licenţei pentru sezonul viitor, Oţelul având doar varianta de a se adresa Comisiei de Apel, unde ar putea avea câştig de cauză doar dacă va profita de o a doua şansă oferită de regulament, aceea de a nu figura cu datorii la 31 martie anul viitor.

Contactat telefonic, preşedintele Consiliului de Administraţie, Ionel Borş, nu a oferit un punct de vedere referitor la această situaţie, motivând că are un program de lucru foarte încărcat.

Transferurile, la aprobat

Totodată, conducerea executivă nu ştie exact cum va aborda returul actualului campionat, având nevoie de aprobarea planului pentru campania de transferări, cât şi a programului de pregătire, tot din partea Consiliului de Administraţie. „Am trimis adrese către Consiliul de Administraţie, care conţin detaliat planurile noastre pentru perioada imediat următoare, aşteptăm o decizie”, a spus Marius Stan.

Antal încă nu a dat nici un răspuns

În ceea ce-i priveşte pe cei patru jucători aflaţi în ultimele luni de contract, Antal, Ibeh, Iorga şi Sârghi, încă nu se ştie dacă aceştia vor rămâne la Oţelul şi în retur. Toţi au primit oferte de prelungire a contractelor, dar încă nu s-a luat nicio hotărâre. „În cazurile lui Iorga şi Sârghi, aşteptăm un verdict din partea CA-ului. Lui Ibeh i-am propus o reducere a valorii financiare a contractului, dacă nu acceptă, va pleca. În cazul lui Antal, nu am primit un răspuns la oferta noastră de la el, dar nici nu am primit la club vreo ofertă de transfer pentru el. Îi mai aşteptăm să ia o decizie până la reunirea lotului, pe 9 ianuarie”, a declarat Marius Stan.

Citit 2479 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Decembrie 2011 16:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.