Interviu la dublu, cu Pena şi Antal: „Plecăm împreună de la Oţelul”
Foto: Foto: Sorin Pană

Interviu la dublu, cu Pena şi Antal: „Plecăm împreună de la Oţelul”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cu câteva zile înainte de startul alergărilor de la munte, i-am provocat la un dialog relaxat pe Marius Pena şi Liviu Antal, doi dintre campionii antrenaţi de Dorinel Munteanu * „Am ales Galaţiul ca să nu rămână Marius singur”, spune Letalul de la Dunăre, în vreme ce prietenul său şi-ar dori un transfer „în cuplu” la o formaţie din străinătate

În prima zi de lucru pe noul an, Liviu Antal refuza dialogul cu presa, iar Marius Pena, cel mai bun prieten al său, încerca să detensioneze atmosfera. Ştia că cel alintat Letalul, neştiind ce va face pe viitor, numai de vorbit cu ziariştii n-are chef şi inventa gluma cu impresarul. „Dacă ar semna un contract cu mine, să-l reprezint, ar rămâne cu siguranţă aici. Avem mare nevoie de el”, spunea atacantul în speranţa că situaţia mijlocaşului se va rezolva cât mai curând. Între timp, Antal a dat cu pixul pe documentele care-l păstrează „oţelar” până în vara lui 2013 şi i-a revenit şi pofta de discuţie în faţa reportofonului. Urmează un dialog pigmentat de şicane prieteneşti şi de glume de uz intern.

 „Să rupă contractul cu acel impresar!”

Reporter: Marius, a semnat Liviu acel contract de impresariat cu tine?

Marius Pena: (râde) Încă nu, văd că nu vrea, am înţeles că are impresar. I-am zis să rupă contractul cu acel impresar şi să semneze cu mine, dar încă nu reuşesc să-l conving. I-ar merge mai bine cu mine. (n.r. – poanta nu este întâmplătoare, impresarul Ioan Codoban reprezentând interesele amândurora).

Rep.: Măcar eşti bucuros că a rămas la Oţelul…

M.P.: Nici măcar asta nu mi-a zis la timp, am aflat de prin presă. Vă daţi seama ce impresar i-aş fi fost dacă se ascunde de mine.

Liviu Antal: (îl împinge în glumă) Înseamnă că nu eşti bun de impresar dacă nu m-ai convins. Măcar pe mine ai fi putut să mă păcăleşti.

„Ce contează dacă a avut oferte din altă parte?”

Rep.: Liviu, ai avut oferte şi din altă parte?

L.A.: Da, am avut, au existat câteva oferte de luat în seamă.

M.P.: Mai contează? Important este că a rămas aici.

L.A.: Da, exact cum zice Marius! Este important că am rămas la Oţelul şi vom vedea ce va fi în continuare. Depinde numai de noi.

Rep.: De ce ai semnat numai pe un an? Ţinteşti un eventual transfer peste hotare?

L.A.: Normal, cine nu se gândeşte să joace „afară”? Poate că şi Marius îşi doreşte, oricine ia în calcul această variantă.

Rep.: Marius, când expiră şederea ta la Oţelul?

M.P.: Mai am un an şi jumătate, adică vom termina amândoi în acelaşi timp contractul. Chiar eu i-am zis Letalului să semneze doar pe un an.

L.A.: (râde zgomotos) Aici are dreptate, am zis să nu-l las singur la Galaţi, d-aia am semnat numai pe un an de zile.

„Putem lua şi Cupa, dar şi campionatul”

Rep.: Vizaţi un eventual transfer la aceeaşi echipă?

M.P.: Ar fi frumos să jucăm în continuare la aceeaşi formaţie. Am jucat împreună şi la Concordia Chiajna, acum şi la Oţelul, ce-ar fi să continuăm tradiţia? Momentan suntem însă la Oţelul şi ne gândim doar aici. Chiar nu este cazul acum să vorbim de transferuri.

Rep.: Puteţi obţine un trofeu cu Oţelul şi în acest an?

M.P.: Da, de ce nu? Suntem în grafic în ambele competiţii interne. Suntem la doar nouă puncte de primul loc şi sunt convins că putem obţine titlul. Totodată, avem şanse şi în Cupă, doar suntem în sferturi şi putem învinge Vasluiul pentru a accede spre finală. Trebuie doar să credem în noi.

L.A.: (face cu ochiul) A spus el tot şi bine, nu pot să-l contrazic pe „domnul impresar”. Aşa este!

„Nu ne temem de concurenţă”

Rep.: Liviu, ţi-a venit concurent pe post cu nume de tenisman, de numărul 1 mondial. Te motivează acest lucru?

L.A.: Concurenţa este binevenită pentru că aduce performanţa, nu este nicio problemă pentru mine. Pot veni cât mai mulţi, deoarece este important să dau ce-i mai bun în mine.

Rep.: De fapt, acest jucător poate activa şi ca atacant. Deci este concurent şi pentru tine, Marius.

L.A.: Dar despre cine-i vorba?

Rep.: E vorba despre Aleksandar Djokovici.

M.P.: Noi suntem Antal şi Pena şi nu ne temem de concurenţă. Poţi creşte în valoare doar când dai totul la antrenamente şi la meciuri, iar dacă vin jucători noi este exclus să te mai relaxezi.

Citit 3469 ori Ultima modificare Joi, 12 Ianuarie 2012 19:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.