HANDBAL / HC Oţelul Galaţi – CSM Ploieşti, sâmbătă, de la ora 11.00

HANDBAL / HC Oţelul Galaţi – CSM Ploieşti, sâmbătă, de la ora 11.00
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste două luni au trecut de la ultimul meci oficial disputat de handbalistele de la Oţelul Galaţi, în Liga Naţională. Toată această perioadă de pauză competiţională nu a fost însă deloc una liniştită, din contră, fiind extrem de agitată, cu probleme financiare, care s-au soldat cu trei plecări din lotul pregătit de Alexandrina Soare.

Fără golgetera Alina Branişte Horjea (acum la Dunărea Brăila), dar şi fără Renata Ghionea şi Ionica Munteanu, Oţelul Galaţi (locul secund) întâlneşte sâmbătă (ora 11.00) o grupare nou-promovată, CSM Ploieşti, dar care ocupă locul VI în clasament, la doar patru puncte distanţă de „oţelare”.

Principala dificultate, de care Alexandrina Soare este conştientă, o reprezintă variantele puţine de înlocuire de pe banca de rezerve. „Ne aşteaptă un meci mai greu decât ar fi trebuit, din cauza problemelor cu care ne confruntăm. Cu mari eforturi s-au mai achitat din restanţele financiare, dar întâmpin greutăţi la antrenamente din cauza crizei de efectiv. Au venit patru junioare să ne ajute, dar este foarte greu, trebuie să fac unele improvizaţii. Ploieştiul are o bancă lungă de rezerve, în timp ce noi vom juca cam în aceeaşi formulă, având la dispoziţie doar una-două schimbări”, a precizat antrenoarea Oţelului, Alexandrina Soare.

Fără extremă stânga?

Cum toate aceste probleme de ordin financiar nu ar fi fost de ajuns, în lotul Oţelului – deja subţiat numeric – şi-au făcut apariţia şi accidentările. Extrema stângă Delia Mărginean se află în recuperare după o intervenţie chirurgicală, iar singura jucătoare disponibilă pentru acest post, Roxana Bodârlău, acuză, de asemenea, câteva probleme medicale. „Bodârlău şi Druţu nu s-au antrenat la capacitatea maximă, dar sper să le pot folosi în acest meci”, a mai precizat Alexandrina Soare.

La capitolul forţe proaspete, Ramona Bocăneală Ciontu va reapărea în poarta Oţelului, într-un meci oficial, după o pauză de câteva luni.


Primul meci al etapei a IX-a din Liga Naţională de handbal feminin se dispută vineri după-amiază, între CSM Bucureşti şi HC Zalău. Sâmbătă sunt programate alte cinci partide: CSU Neptun Constanţa – SCM Craiova, Oţelul Galaţi – CSM Ploieşti, HCM Roman – CSM Cetate Deva, „U” Jolidon Cluj – Dunărea Brăila şi Corona Braşov – CSM Bacău. Duminică, de la ora 18.00 (Digi Sport 3): Oltchim Rm. Vâlcea – HCM Baia Mare.

Citit 2439 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.