Oţelul / Lovitura Stromajer
Foto: Foto: Sorin Pană

Oţelul / Lovitura Stromajer
Jaka Stromajer (cu faţa) are deja două antrenamente cu noua sa echipă, Oţelul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Vârful pe care şi l-au mai dorit Steaua Bucureşti şi FC Vaslui a decis să joace la campioana României, confirmând astfel spusele noului său coleg de la Galaţi, brazilianul Didi, conform căruia „orice jucător din Liga I îşi doreşte să vină la Oţelul” * Stromajer poate juca în flancul stâng al atacului

Aducerea lui Didi la formaţia gălăţeană nu este singurul transfer al iernii, Oţelul reuşind în ultima clipă să pună mâna şi pe Jaka Stromajer, un jucător de asemenea cu profil ofensiv. Vârful de 28 de ani şi jumătate, înainte de a se prezenta o soluţie eficientă pentru obiectivele din 2012 ale roş-alb-albaştrilor, are o poveste în afara fotbalului, una dramatică. Deşi a fost unul dintre cei mai buni oameni ai lui Petre Grigoraş în toamnă la Pandurii Tg. Jiu, slovenul a părăsit România înainte de încheierea turului. Jaka ar fi avut o relaţie extraconjugală cu o tânără din Tg. Jiu, motiv pentru care soţia i-ar fi interzis să revină în Oltenia. Cum el urma să intre în ultimele şase luni de contract cu Pandurii, varianta transferului era singura care-i salva căsnicia. Steaua Bucureşti şi l-a dorit şi părea să fi ajuns la o înţelegere pentru un împrumut pe jumătate de an, dar oferta lui Gigi Becali a fost depăşită de dorinţa de achiziţionare venită din Moldova: FC Vaslui şi Oţelul se înscriseseră pe lista de aşteptare. Având acordul gorjenilor, patronul clubului din judeţul vecin, Adrian Porumboiu, l-a chemat primul la discuţii pe Stromajer, dar tratativele au intrat în impas. Se pare că ultimele articole din presă, conform cărora fostul arbitru îşi plăteşte discreţionar fotbaliştii, l-au speriat atât pe Stromajer, cât şi pe impresarul său.    

Transferul se parafează cel târziu mâine

„Stromajer este un jucător pe care ni l-am dorit mult, ne va putea ajuta cu siguranţă”, susţine antrenorul Dorinel Munteanu după ce slovenul a venit în cantonamentul din Poiana Braşov al „oţelarilor”. Transferul său se va parafa astăzi sau mâine, în schimbul său clubul de la Dunăre urmând să achite aproximativ 100.000 de euro. Jaka, din 2007 în România, cunoaşte bine limba acestor meleaguri şi confirmă spusele lui Didi, noul său coleg de la Oţelul: „Dacă joci în Liga I este firesc să-ţi doreşti să vii la campioana României.” 

Mai vine un mijlocaş central

Marius Stan, directorul general al Oţelului, susţine că transferurile din această iarnă vor continua. „Mai vizăm un mijlocaş central experimentat şi cam gata transferurile. Avantajul nostru este că ne-am păstrat lotul, că avem un grup unit, şi că aducem piese pe posturile pe care le considerăm deficitare”, afirmă şeful clubului local. Echipa-fanion a oraşului l-ar putea legitima şi pe Vali Munteanu, mijlocaş dreapta luat în probe de la FCM Dunărea Galaţi pentru stagiile din Poiană, Cipru şi Spania.

 

Citit 2350 ori Ultima modificare Duminică, 22 Ianuarie 2012 23:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.