Lucian Bute îşi pune a treia oară titlul în joc

Lucian Bute îşi pune a treia oară titlul în joc
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lucian Bute îşi va pune din nou centura mondială în joc, într-o partidă care va avea loc la Montreal, în "Bell Centre". Între un adversar mai facil, care i-ar fi oferit posibilitatea recăpătării încrederii în sine, şi unul mai dificil, pecheanul l-a ales pe durul columbian Fulgentio Zuniga.

"Este un dreptaci foarte agresiv, cu mâini puternice şi bărbie de fier. Ca valoare este undeva între Andrade şi Berio (adversarul campionului din 2007)", a declarat Stephan Larouche, antrenorul lui Bute.

Gălăţeanul a devenit campion mondial la box profesionist la categoria supermijlocie, versiunea IBF, învingându-l, în 2007 pe Alejandro Berio. El şi-a apărat titlu  de două ori, ultima dată în faţa lui Librada Andrade, în octombrie anul trecut, palmaresul său fiind de-a dreptul excepţional: 23 partide câştigate din 23, dintre care 17 prin KO!

A treia oară  va boxa, cu titlul pe masă, cum spuneam, cu Fulgentio Zuliga, vineri, 13 martie, dată care nu-l incomodează. El a declarat: "Nu sunt superstiţios, e o zi ca oricare alta. Nu sunt ghinionist, ba aş putea spune, chiar norocos. Mai ales după  ce, cedând tentaţiei să fac spectacol, m-am expus prea mult, şi Andrade a prins o lovitură care m-a surprins, am fost la podea (pentru prima oară în carieră – n.n), dar m-am ridicat la timp pentru a-mi păstra titlul".

Fulgentio Zunga  este o cunoştinţă mai veche a lui Bute. Pentru o scurtă perioadă de timp, pe când pregătea partida cu Librado, columbianul i-a fost sparring partner. În privinţa palmaresului, acesta este impresionant: 22 partide, dintre care 19 câştigate prin KO, singurele pierdute fiind cele cu campionii mondiali Kelly Pavlik, Daniel Santos şi Denis Inkin.

Citit 1253 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.