"Oţelarii", corigenţi la limba rusă!
Foto: Foto: Sorin Pană (Larnaca, Cipru)

"Oţelarii", corigenţi la limba rusă!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Jucătorii lui Dorinel Munteanu au ajuns la două înfrângeri în stagiul pe care îl desfăşoară în Cipru, adversarii din Rusia dovedindu-se infailibili în faţa campionilor României: 1-2 cu Mordovia Saransk, apoi 0-1 cu Volga Novgorod * Miza meciului a devenit însă, la un moment dat, diagnosticul brazilianului Didi, călcat ca de tractor pe laba piciorului

OŢELUL GALAŢI – VOLGA NOVGOROD 0-1 (0-0)


 

Meci amical disputat sâmbătă în Larnaca (Cipru);

A marcat: Maksimov 84’ penalti;

OŢELUL: Grahovac – Ljubinkovici, Benga, Costin, Ilie – Didi (46’ Viglianti), Filip, Giurgiu (77’ Giurgiu) – Antal (72’ Frunză), Pena (46’ Punosevac), Stromajer (46’ Buş). Antrenor: Dorinel Munteanu.


 

Dorinel a încercat sâmbătă o combinaţie care să-i aducă prima victorie din Insula Afroditei, dar şi primele îmbrăţişări ale mai vechilor roş-alb-albaştri cu noile implanturi. Astfel, i-a aruncat de la mijloc în sus pe Didi şi Stromajer, însă n-a distribuit în defensivă „grei” precum Sălăgeanu, Perendija, Sîrghi sau Râpă, acesta din urmă fiind la „naţională”. Soarta a făcut ca de aici să i se tragă deznodământul amicalului de alaltăieri. Chitiţi să puncteze chiar şi în ultimele minute, gălăţenii au fost surprinşi cu o acţiune pe centru, Benga a avut o ezitare, iar Paraschiv, mai defensiv decât de obicei, l-a oprit în careu pe adversar fără să atingă şi mingea: 11 metri şi un oarecare Maksimov a mărit pasivul amical de la Mediterană al dunărenilor. „Haideţi, nu-i nimic!”, au sărit Buş şi Filip cu încurajările şi se putea obţine egalul în prelungiri, Punosevac fiind dărâmat ca-n ring de posesorul de mănuşi dintre buturi. N-a fost penalti, ci lovitură liberă de la marginea careului, iar şutul lui Viglianti, zdravăn de tot, a fost izbit în lateral de goalkeeper. Acelaşi individ, pe nume Kerzhakov, a parat o „bombă” a lui Pena (4’) şi a asistat neputincios la două şuturi ale lui Filip, ambele alături (28’, 65’).    

Fractură de falangă!

Interesul jocului de sâmbătă seară s-a diluat imediat după pauză din cauza unei accidentări serioase a brazilianului Didi. Atacantul „cariocas”, adus în această iarnă de la FCM Tg. Mureş, a fost călcat de un adversar pe laba piciorului şi a fost nevoit să-şi scoată gheata şi şoseta pentru a vedea câtă de gravă este problema. Fotbalistul de 29 de ani a fost transportat la spital, fiind suspect de fractură de metatars, situaţie care l-ar fi scos în decor pentru aproape o jumătate de an! Din fericire este vorba de fractură de falangă II la degetul mic al piciorului stâng, iar perioada de inactivitate se reduce la trei săptămâni. 

Szekely, pe lista de transferuri

La meciul cu Volga n-a fost prezent şi ex-„oţelarul” Janos Szekely, legitimat din vara anului trecut la clubul din prima ligă a Rusiei. Deşi a călătorit alături de roş-alb-albaştri spre Larnaca, mijlocaşul dreapta care a mai trecut şi pe la Steaua Bucureşti nu mai face parte din planurile echipei, fiind trimis la formaţia a doua a clubului. Celălalt român de la Volga, Mihăiţă Pleşan, a prins 45 de minute pe teren, dar n-a ieşit în evidenţă cu absolut nimic.

 

Citit 1157 ori Ultima modificare Duminică, 29 Ianuarie 2012 15:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.