Oţelul - Şahtior 2-2 / Egal cu Barcelona Estului
Foto: Foto: Dănuţ Lungu (Antalya, Turcia)

Oţelul - Şahtior 2-2 / Egal cu Barcelona Estului
Râpă şi Filip au tras tare aseară cu Şahtior Doneţk, o prezenţă permanentă în Liga Campionilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Trupa care cu OFK Belgrad abia vizita poarta adversă parcă a renăscut aseară, punându-i probleme serioase uneia dintre cele mai bune formaţii din acest colţ de continent * Elevii lui Dorinel au avut la pauză 2-0, goluri Pena şi Giurgiu, şi au ratat de 3-2 în ultimul minut de joc, prin Iorga


 

OŢELUL GALAŢI – ŞAHTIOR DONEŢK 2-2 (2-0)

Meci amical disputat aseară în Antalya, Turcia;

Au marcat: Pena 9’, Giurgiu 35’ / Dentinho 49’, Teixeira 56’;

Cartonaş roşu: Ilie 73’;

OŢELUL: Grahovac – Râpă, Perendija (65’ Sîrghi), Costin, Ilie – Neagu (76’ Ljubinkovici), Filip, Giurgiu (90’ Viglianti) – Antal (30’ Iorga), Pena (62’ Punosevac), Buş (62’ Stromajer). Antrenor: Dorinel Munteanu.

ŞAHTIOR: Pyatov (46’ Şust) – Krivtsov, Teixeira (63’ Douglas Costa), Cigrinsky (46’ Cizhov), Şevciuk (46’ Raţ) – Kobin, Patric (67’ Mkhitarian), Ilsinho, Hubschman (46’ Gai) – Seleznyov (63’ Luiz Adriano), Dentinho (67’ Eduardo). Antrenor: Mircea Lucescu.


 

Prestaţia de aseară a campionilor României este cel mai bun exemplu că fotbalul se joacă în primul rând în plan mental. Până ajunge comanda la picioare, creierul e deja campion şi se pregăteşte de un nou sezon. Cu OFK Belgrad lipsise motivaţia, părea că e un chin duelul cu o grupare de pluton, în vreme ce mirosul de Champions League pe care îl emană an de an Şahtior Doneţk, simplele îmbrăţişări cu Raţ şi salutul la adresa seniorului Lucescu i-au injectat pe roş-alb-albaştri cu ce trebuie. A ieşit fotbal adevărat, cu două armate care au trecut de multe ori peste simbolul de „friendly game”. Oţelul a lovit prima, Pena trimiţând cu capul în colţul lung după un corner bătut bine de Buş (9’). Tot el putea să facă 2-0 un minut mai târziu, dar nu l-a driblat pe portar şi nici n-a pasat la timp pentru a fructifica şansa avută. În minutul 35 s-a majorat însă scorul, Giurgiu punctând în colţul scurt cu o execuţie superbă, dar şi pasa lui Neagu trebuie evidenţiată! Iar Şahtiorul n-avea femeile de serviciu pe teren. Jucau Ilsinho, o perlă braziliană de ultimă oră, Cigrinsky, fostul stoper al Barcelonei, Şevciuk, Teixeira, Seleznyov, Hubschman. Cam tot atâţia oameni de naţională la selecţionate superioare „tricolorilor” noştri.

Iorga, ce ratare!

După pauză, Lucescu a mai dat drumul la câţiva sud-americani fâşneţi şi s-a făcut 2-2 până în minutul 56. Dentinho a redus din handicap după o lovitură de colţ – a profitat de relaxarea „oţelarilor” (49’) – apoi Teixeira a trimis în aţe din 2 metri, după o centrare de pe stânga. Campionii României nu s-au speriat însă şi chiar au fost aproape de o victorie in extremis. Iorga a irosit ocazia finalului de meci cu un şut de la 16 metri razant cu bara transversală (90’)!

Ilie, trimis la cabine mai devreme

Ultimele aproape 20 de minute au fost jucate de gălăţeni în inferioritate numerică, fundaşul stânga Silviu Ilie fiind eliminat pentru două cartonaşe galbene. Dorinel Munteanu ar fi dorit să introducă un alt jucător în locul celui trimis mai devreme la duşuri, dar brigada de arbitri din Rusia, una foarte bună, i-a interzis acest lucru. Egalul de ieri al Oţelului cu Barcelona Estului, aşa cum este considerat clubul din Doneţk, a fost urmărit din tribună de Laurenţiu Reghecampf, tehnicianul Concordiei Chiajna, primul adversar din primăvară al dunărenilor.

Citit 1739 ori Ultima modificare Luni, 20 Februarie 2012 22:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.