Preşedintele FCM Dunărea a învins FRF! Argumentele sale au anulat schimbarea sistemului competiţional

Preşedintele FCM Dunărea a învins FRF! Argumentele sale au anulat schimbarea sistemului competiţional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

*La două luni după ce Auraş Braşoveanu, conducătorul grupării gălăţene sesiza public că modificarea sistemului competiţional pentru ligile inferioare s-a făcut ilegal, federaţia n-a avut de ales şi a anulat schimbările din vara trecută

În şedinţa de la sfârşitul săptămânii trecute a Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal s-a luat decizia revenirii la sistemul competiţional aprobat de Adunarea Generală din luna mai 2009, renunţându-se astfel la modificările făcute vara trecută. Practic, prin această decizie s-a recunoscut că turul campionatului ligilor inferioare, începând cu Liga II, s-a derulat după un sistem competiţional neregulamentar.

Revenirea la normalitate i se datorează lui Auraş Braşoveanu, preşedintele grupării din liga secundă FCM Dunărea Galaţi. Acesta a sesizat, prin intermediul mass-media (DETALII PUTEŢI CITI AICI), dar şi direct FRF printr-o adresă oficială, că modificarea sistemului competiţional decisă în 2011 de către Comitetul Executiv este nulă pentru simplul fapt că acest organism nu avea aceste atribuţiuni atât timp cât Statutul FRF, aprobat în Adunarea Generală din data de 9 mai

2011 şi care îi oferea astfel de competenţe, nu a fost înregistrat la Judecătorie.

Exact acest lucru a stat la baza hotărârii de revenire la vechiul sistem competiţional.

„Având în vedere faptul că Statutul FRF, aprobat în Adunarea Generală din data de 9 mai 2011,

nu a intrat încă în vigoare, astfel că Hotărârea Comitetului Executiv privind modificarea sistemului competiţional nu produce efecte, propunem ca, în anul competiţional 2011/2012, să se aplice sistemul competițional care a fost aprobat de Adunarea Generală a FRF la data de 11.05.2009”, scria în referatul pe baza căruia s-a luat decizia de săptămâna trecută.

Auraş Braşoveanu a precizat ieri că nu consideră ultima decizie a Comitetului Executiv drept o victoria personală. „Este o victorie a fotbalului, reducerea numărului de echipe ar fi însemnat mai puţini sponsori şi desfiinţarea multor grupări. Cel mai important este că s-a evitat astfel ca la terminarea campionatului clasamentul final să fie stabilit prin tribunale”, a spus Braşoveanu.

Astfel, din Liga a II-a vor retrograda numai trei echipe din fiecare serie, faţă de cinci cum era prevăzut înaintea şedinţei Comitetului Executiv de vinerea trecută. De asemenea, din liga a treia nu vor mai retrograda echipele clasate pe locurile 11-16, plus o echipă de pe locul 10, cel mai slab clasată, ci formaţiile clasate pe locurile 14, 15 şi 16 în fiecare serie, plus alte trei echipe de pe locul 13, mai slab clasate (în total, 21 de echipe).

Citit 1627 ori Ultima modificare Marți, 21 Februarie 2012 10:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.