Bute e gata să se ducă peste Froch

Bute e gata să se ducă peste Froch
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Gălăţeanul este dispus să-şi pună în joc centura de campion mondial  într-un meci la Nottingham, pentru a-l bate pe pugilistul britanic chiar la el acasă

Campionul mondial al versiunii IBF, Lucian Bute, a declarat că este pregătit să lupte acasă la britanicul Carl Froch, care a fost desemnat challenger obligatoriu al pugilistului român, el fiind convins că un meci la Nottingham îi va da o energie suplimentară.

"Cred că, la toată experienţa pe care o am acum, este timpul ca eu să lupt departe de casă. Am experienţă din punct de vedere psihologic şi puterea să administrez totul. Va fi ceva special pentru mine. Ştiu cum este să lupţi în faţa a 15.000 de oameni, iar adversarul să aibă doar 100 de fani în public. Acum, dacă voi merge la Nottingham, vor fi 15.000 de fani împotriva mea şi doar 100 de partea mea, astfel că voi simţi cum este să lupţi departe de casă. Îmbrăţişez ideea de a lupta pe terenul adversarului. Acest lucru îmi va da energie, voi fi mai agresiv", a spus Bute, într-un interviu acordat site-ului boxinginsider.com.

Lucian Bute a afirmat că Froch este un boxer puternic şi un bun încasator.

"După cum toată lumea ştie, el este un tip mare. Este puternic şi are o bărbie rezistentă. Nu face prea des pasul înapoi, îi place să pună presiune pe adversarul său tot timpul. Cred că dacă cineva stă drept în faţa lui, s-ar putea să aibă probleme mari şi trebuie să te aştepţi la aşa ceva. Este curajos şi are o voinţă puternică de a câştiga. Cred că va fi un meci mare", a completat Bute.

Rămâne la supermijlocie

Întrebat dacă s-a gândit să urce în categorie, Bute a răspuns că în viitorul apropiat nu se pune o astfel de problemă: "Mi-ar plăcea să stau cât mai mult la supermijlocie, să mă bat cu toată lumea, să unific centurile. Abia apoi o să iau în calcul varianta urcării în categorie".

Antrenorul lui Bute, Stephane Larouche, este convins că cei mai puternici adversari pentru Bute sunt însă cei de la supermijlocie, iar o urcare în categorie nu este recomandată pentru moment. "Cred că Lucian va urca în categorie, dar pentru a se întâmpla asta trebuie să se petreacă două lucruri. În primul rând, Lucian va împlini 32 de ani săptămâna viitoare, iar când ai 32 de ani şi urci în categorie, nu vei mai putea coborî niciodată. Dacă Lucian avea 25 sau 26 de ani, aş fi fost de acord să oscileze între cele două categorii, pentru că nu ar fi fost o problemă pentru el la experienţa pe care o avem. Dar la vârsta pe care Lucian o are nu ar fi o idee prea bună. Iar al doilea motiv este că Ward, Kessler şi Froch sunt încă la această categorie. De ce ar urca în categorie când adversarii mari şi meciurile mari sunt aici?", a declarat Larouche.

Citit 1445 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Februarie 2012 16:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.