Oţelul - FC Vaslui, meciul anului la Galaţi
Foto: Foto Sorin Pană

Oţelul - FC Vaslui, meciul anului la Galaţi
Marius Pena şi ceilalţi „oţelari” sunt pregătiţi pentru marea bătălie cu FC Vaslui
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Miză colosală pentru trupa lui Dorinel Munteanu în disputa cu marea rivală din ultimii ani * Oţelul îşi joacă aproape tot sezonul într-un singur meci * Doar printr-o victorie se pot alunga toate tensiunile din ultima vreme din cadrul clubului gălăţean *

Toate drumurile duc joi la stadion pentru un meci cât pentru un întreg sezon fotbalistic, Oţelul joacă joi, de la ora 21.30, pentru calificarea în semifinalele Cupei României, pentru a-şi continua astfel drumul spre singurul trofeu intern care-i lipseşte din palmares, pentru a uita tot ce a fost negru în acest început de an.

„Importanţa jocului cu FC Vaslui este enormă. Meciul este unul extrem de important pentru club, pentru toţi oamenii din Galaţi, dar mai ales pentru această echipă. Trebuie să ne rezolvăm problem din ultima vreme printr-o victorie”,  a declarat antrenorul Dorinel Munteanu. „Acest meci este unul esenţial pentru acest sezon. Având în vedere că în campionat nu suntem în cea mai fastă perioadă, Cupa rămâne cel mai scurt drum către Europa League”, a subliniat şi directorul general al FC Oţelul, arătând cât de importantă este obţinerea victoriei în această partidă.

Poate doar pe 15 mai anul trecut, când s-a câştigat campionatul, a mai existat vreun meci în istoria Oţelului care să aibă o miză ca a jocului cu FC Vaslui. Se joacă pentru trecut, pentru o revanşă aşteptată de patru ani, de când FC Vaslui a răpit pe la comisiile federale ceea ce Oţelul câştigase prin valoare şi multă trudă pe teren, participarea într-o cupă europeană.

Se joacă pentru prezent, pentru menţinerea echipei Galaţiului în drumul spre singurul trofeu ce pare că mai poate fi cucerit în acest an. Se joacă pentru un viitor fără tensiunile generate de rateurile din ultimele două jocuri din campionat.

Pentru trecut

Fanii Oţelului nu au cu nicio altă echipă din prima ligă o rivalitate mai aprigă decât cea cu FC Vaslui, amplificată enorm de scandalul din primăvara anului 2008. Totul a pornit de erorile de arbitraj dintr-un joc Oţelul - Rapid (scor 0-1), la finalul căruia fotbaliştii de la Oţelul au protestat vehement iar Paraschiv şi Szekely au primit două etape suspendare pentru acele incidente.

Acel episod a generat ulterior pierderea cu 0-3 la „masa verde" a unui meci tocmai cu adversara de azi, FC Vaslui, echipă care a jucat în cupele europene în locul Oţelului graţie acelei decizii. Clubul gălăţean a făcut apel şi a obţinut reducerea sancţiunii la o singură etapă pentru cei doi fotbalişti amintiţi. Primind drept de joc, ei au fost trimişi în teren în meciul cu FC Vaslui, încheiat cu scorul 1-1.

Însă, vasluienii au contestat ulterior decizia de la apel şi au primit câştig de cauză, astfel că s-a considerat că Paraschiv şi Szekely au jucat în stare de suspendare iar FC Vaslui a primit cadou victoria în meciul de la Galaţi şi cu acele trei puncte dreptul de a juca în cupele europene, în detrimentul Oţelului.

Pentru prezent, pentru viitor

În campionat lucrurile nu merg deloc bine pentru Oţelul, care a scos doar un punct din cele două meciuri din acest an şi astfel nu mai are şanse realizabile la un nou titlu. Totodată, au scăzut şi şansele de se prinde măcar un loc de Europa League, astfel că sezonul poate fi salvat prin continuarea parcursului din Cupa României, cucerirea trofeului fiind cel mai accesibil drum spre cupele europene. De asemenea, o victorie ar face să treacă supărarea conducerii administrative pe echipă, fiind foarte posibil să aducă şi anularea amenzilor anunţate după jocul cu Ceahlăul.


CITEŞTE ŞI: Dorinel Munteanu: “Importanţa meciului cu FC Vaslui este enormă”


Citit 2758 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Martie 2012 19:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.