Şase puncte sau adio Europa!
Foto: Foto: Sorin Pană

Şase puncte sau adio Europa!
Antal (la minge) trebuie să fie atent cu Mioveniul pentru a nu-şi face rost de suspendare cu Steaua
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Campioana are pe hârtie un meci uşor la Mioveni, apoi o înfruntare de totul sau nimic cu Steaua, chiar înainte de Înviere * Fără maximum de puncte din aceste întâlniri, calificarea în Europa League va rămâne doar un vis *

Anul 2012, început cu destule probleme, le-a tăiat aripile „oţelarilor” care în iarnă sperau să intre în lupta pentru păstrarea titlului de campioni. După 0-1 la Chiajna, 0-0 cu Ceahlăul şi 1-1 cu un Dinamo şchiop şi la propriu şi la figurat, ecuaţia s-a simplificat şi nici prezenţa în Europa League nu mai este atât de sigură. „Ne vom bate în continuare, finişul va conta foarte mult, am încredere în propria echipă”, repetă antrenorul Dorinel Munteanu, poate şi pentru că victoria cu Voinţa Sibiu, 3-0 în runda precedentă, îi oferă un dram de curaj. Calculele hârtiei arată că până de Paşti se va şti dacă Oţelul mai are pentru ce trage în această primăvară sau deja se pot face strategiile pentru stagiunea 2012-2013 a Ligii I. Gălăţenii vor avea luni, 9 aprilie, o deplasare la CS Mioveni, „lanterna roşie” a clasamentului cu care în tur n-au scos decât o remiză albă. Un succes în fieful argeşenilor – dacă nici acolo, atunci unde? – ar aduce trupa roş-alb-albastră la 42 de puncte înaintea marelui duel cu Steaua, din sâmbăta dinaintea Paştilor. Cu trei puncte înainte de Înviere, echipa de la Dunăre ar mai salva un 2012 tulbure, reintrând serios în calculele pentru cupele europene. Orice alt rezultat ar îndepărta definitiv tabăra locală de o nouă prezenţă continentală.   

Pericol de suspendări pentru Steaua

„Oţelarii” au şapte jucători în pericol de suspendare, aproape orice cartonaş galben obţinut la Mioveni fiind extrem de important. Milan Perendija, cu nouă avertismente la activ, nu este singurul care poate sta o etapă pe bară în cazul unui „galben” în jocul de luni, 9 aprilie. Adrian Sălăgeanu şi Cristian Sîrghi au câte şase, iar Gabriel Paraschiv, Bratislav Punosevac, Liviu Antal şi Jaka Stromajer au acumulat câte trei cartonaşe.

Mai uşor fără Ayza şi Enache

Duelul cu CS Mioveni ar trebui să fie facil şi pentru că doi oameni importanţi din compartimentul ofensiv al argeşenilor, Roberto Ayza şi Gabriel Enache, sunt suspendaţi pentru etapa din weekend. În tabăra lui Dorinel Munteanu, în schimb, nu există indisponibili, atacantul brazilian Didi revenind după ce nu a avut drept de joc cu Sibiul. Planează totuşi incertitudinea în privinţa şanselor lui Adrian Sălăgeanu de a intra pe teren cu ultima clasată, lovitura în pomete încasată la Cluj jenându-l în continuare pe fundaşul stânga de 29 de ani.

Citit 1796 ori Ultima modificare Joi, 05 Aprilie 2012 22:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.