Restanţă europeană! "U" Jolidon Cluj - Oţelul Galaţi, astăzi, ora 18.00

Restanţă europeană! "U" Jolidon Cluj - Oţelul Galaţi, astăzi, ora 18.00
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

  • * Confruntare-derbi între „U” Jolidon Cluj şi HC Oţelul Galaţi, astăzi, de la ora 18.00 * Meciul este transmis în direct la Digi Sport 3 TV

Zăpezile şi viscolul din februarie şi întreruperea de campionat din martie au blocat timp de aproape două luni partida dintre „U” Jolidon Cluj şi HC Oţelul Galaţi. Într-un final, Federaţia Română de Handbal a găsit o dată liberă în programul competiţional, astfel că meciul restant din cadrul etapei a XIV-a a Ligii Naţionale se desfăşoară astăzi, de la ora 18.00, în direct la Digi Sport 3 TV.

Cu un obiectiv similar - ocuparea la sfârşitul sezonului a unui loc eligibil de cupă europeană - partida de la Cluj reprezintă un adevărat derbi între ocupantele locurilor patru, respectiv, cinci în ierarhia internă.

Gruparea gălăţeană evoluează în continuare cu un lot redus numeric, însă ambiţiile de a se menţine în partea superioară a clasamentului au rămas aceleaşi. După experienţa favorabilă petrecută la echipa naţională, în dubla cu Serbia, interii Diana Druţu şi Nicoleta Tudor reprezintă astăzi principalele atuuri ale Oţelului. „Universitarele” Mihaela Ani Senocico, Florentina Bârsan, Mihaela Tivadar şi fosta „oţelară” Ionica Munteanu sunt vârfurile de lance de la Jolidon Cluj, echipă prezentă în ultimele sezoane în preliminariile Ligii Campionilor.

„Nu ne vom preda uşor”

„Venim după o pauză cam lungă din punctul meu de vedere, sper ca fetele să facă un joc bun. Clujul se bate pentru locul secund şi este favorită, noi abordăm toate jocurile la fel, urmărim să adunăm cât mai multe puncte. Nu ne vom preda uşor la Cluj, dar deja sunt preocupată de jocul cu Deva pe care trebuie să-l câştigăm pentru a ne consolida locul V”, a declarat, înaintea partidei de astăzi, antrenoarea Oţelului, Alexandrina Soare.

Meciul care contează pentru etapa a XIV-a a Ligii Naţionale este privit drept un derbi şi de către oficialii clujeni. „Este o confruntare între echipele de pe locurile IV şi V care se anunţă a fi disputată. După cum se prezintă campionatul, ambele formaţii vor merge în sezonul următor al cupelor europene. Ne aşteptăm la un meci dificil, echipa din Galaţi are în componenţă jucătoare experimentate şi suntem conştienţi că nu ne va fi uşor”, ne-a declarat directorul sportiv al „U” Jolidon, Cosmin Sălăjan.

Partida din polivalenta clujeană „Horia Demian” va fi arbitrată de cuplul Claudiu Belean – Valentin Călina (Mureş/Argeş).

Citit 1019 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.