Handbal în doar două jucătoare de câmp

Handbal în doar două jucătoare de câmp
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Evenimentul, unic în ultimii 20 de ani în Liga Naţională, a fost provocat la Galaţi de antrenorul lui HC Zalău * Gheorghe Tadici a intrat în teren pe atacul Oţelului şi a provocat o a patra eliminare simultană echipei sale

„N-am întâlnit în toată cariera mea aşa ceva, la un meci oficial. Doar pe vremea când eram junioare am mai văzut un astfel de moment”, spunea Alexandrina Oprea, antrenoarea de la HC Oţelul, referindu-se la ce s-a întâmplat în timpul partidei disputate de echipa sa, miercuri seară, la Galaţi, împotriva formaţiei HC Zalău.

În minutul 39, cele două echipe aveau câte două jucătoare eliminate pentru altercaţii când jocul era oprit şi se juca patru la patru pe semicerc. A urmat încă o eliminare la sălăjence, singura din tot jocul pentru un fault de joc. La faza următoare, cu Oţelul în atac, antrenorul echipei oaspete, Gheorghe Tadici, a intrat aproape un metru în teren. Jocul nu era oprit, astfel că arbitrii au luat decizia firească: pentru gestul antrenorului, echipa acestuia a fost sancţionată cu încă o eliminare de două minute.

Ce n-a văzut Galaţiul vreodată!

Astfel s-a ajuns ca, timp de aproape un minut, HC Zalău să joace doar cu două jucătoare de câmp. O situaţie nemaiîntâlnită de cel puţin 20 de ani în Liga Naţională, iar pentru un meci disputat în Galaţi reprezenta o premieră absolută. „În peste 30 de ani de antrenorat nu am văzut aşa ceva, să rămâi cu două jucătoare de câmp”, a afirmat cel vinovat pentru situaţia incredibilă în care s-a aflat HC Zalău, Gheorghe Tadici, pentru presa sălăjeană. La Galaţi, refuzase orice dialog cu jurnaliştii.

Şeful arbitrilor vrea schimbarea regulamentului

Aşa cum procedează la fiecare meci, Tadici şi-a făcut numărul şi la Galaţi. A intrat pe teren la fiecare accidentare a jucătoarelor sale, momente în care s-a ocupat continuu aproape numai de discuţii cu arbitrii, protestând vehement cu orice ocazie.

Valter Dăncescu, preşedintele Comisiei Centrale de Arbitri din cadrul federaţiei Române de Handbal, a spus că a propus forului european schimbarea regulamentului pentru a nu se mai permite antrenorilor să aibă astfel de comportament. „La accidentări este permisă intrarea pe teren a doi oficiali ai echipei respective, nu contează funcţiile. Antrenorii nu au cunoştinţe medicale, nu pot ajuta sportivii, ei intră doar pentru a se certa cu arbitrii, să pună presiune. Federaţia europeană a acceptat că trebuie eliminată această oportunitate oferită antrenorilor, se aşteaptă acum acceptul forului mondial pentru schimbarea regulamentului”, a declarat Valter Dăncescu.

Când se opreşte un meci

Referitor la momentul inedit din timpul jocului de la Galaţi, şeful arbitrilor, Valter Dăncescu, a spus că regulamentul nu prevede un număr minim de jucători pentru oprirea meciului: „Meciul se opreşte atunci când se pierde caracterul sportiv. La Galaţi s-a jucat patru contra doi, nu era cazul”.

HC Oţelul s-a aflat vara trecută într-o astfel de situaţie, la un meci amical la Roman. A rămas în două jucătoare de câmp, contra şase ale adversarei, căreia i s-a dat victorie cu 10-0 prin oprirea meciului.

Citit 1005 ori Ultima modificare Vineri, 07 Octombrie 2011 09:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.