Oţelul s-a impus cu 2-1 la Mioveni / Ce emoţii din nimic!
Foto: Foto: Sorin Pană

Oţelul s-a impus cu 2-1 la Mioveni / Ce emoţii din nimic!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Un meci ce era relaxant pentru fanii Oţelului s–a transformat în unul cu un final trăit la puls maxim * Un fault al lui S. Ilie a readus gazdele în joc de la 0-2, cei de la Mioveni reclamând chiar şi neacordarea unui penalti la 1-2 *


CS MIOVENI - OŢELUL GALAŢI 1-2

Meci disputat luni seară, în etapa a 25-a din Liga I

Stadionul Mioveni; spectatori 1.000

Au marcat: Didi 15’, 32’, Ionescu 68’ – din penalty

Cartonaşe galbene: Olteanu 11’, Naidin 41’, Năstăsie 48’, Filip 72’, S. Ilie 91’

Cartonaş roşu: Popescu 85’

 

Echipele utilizate:

CS Mioveni: Oct. Popescu - Crăciun, B. Stoica, M. Olteanu, I. Baicu – Coşereanu (Lircă 66’), Naidin, Săndulescu (Voiculeţ 46’), Năstăsie, Mandea - Cl. Ionescu. Antrenor Marian Pană

Oţelul: Grahovac - Râpă, Sg. Costin, Perendija, Sălăgeanu - Giurgiu, I. Filip – Antal (Buş 89’), Didi (Viglianti 77’), Stromajer (67’ S. Ilie) – Pena. Antrenor Dorinel Munteanu

Arbitri: Dorian Micloşină - central, Aurel Oniţa şi Valentin Avram


 

Meci fără probleme pentru campioni în faţa ultimei clasate, după cum s-a jucat mai bine de o oră. Trupeţii lui Dorinel Munteanu, privind cu coada ochiului spre culoarul creat de adversarii la un loc european ce şi-au lăsat crampoanele în strachinile acestei runde, au făcut ceea ce trebuie. Joc simplu,  eficace, cu care au tocat mărunt fărâma de moral a adversarului. Nici nu a fost nevoie de strălucire în prestaţia echipei gălăţene.

Primul gol a venit suficient de repede cât să-i facă pe cei din Mioveni să pună capul în pământ. O pasă superbă a lui Giurgiu pe culoar, Didi a sprintat pe culoar din spatele a doi fundaşi, a rămas singur cu portarul şi a pus stângul pentru un lat din prima pentru o finalizare de un calm care se vede doar la fotbaliştii rasaţi. Emoţii în rândul gălăţenilor au apărut doar când Baicu  a intrat ca un măcelar nesimţit, cu talpa direct în tibia lui Râpă, fundaşul Oţelului având noroc cu carul că a scăpat teafăr.

Dacă mai rămăsese ceva suspans, doar prin prisma imaginii afişate în dreptul scorului, Didi şi-a etalat impresionanta detentă la un corner bătut de aniversatul zilei, Adrian Sălăgeanu, punând capul pentru un logic 2-0. Degeaba au cerut gazdele fault în atac, brazilianul Oţelului punând mâna pe adversar doar ca să-l protejeze, în cădere, când mingea era deja în poartă. Oţelul arăta şi un pragmatism… Două mingi pe poartă, două goluri! Ce rost avea exces de alergătură, de strălucire, când mai trebuie păstrat ceva şi pentru sâmbăta viitoare? Nu-i de preferat un Antal în zi slabă acum şi strălucitor când va nevoie, în faţa Stelei? Nici nu se ajunsese la pauză când fanii Oţelului deja se gândeau mai mult la meciul următor. Iar pauza n-a venit înainte de a smulge şi Pena (44’) ropote de aplauze, la o execuţie superbă, cu capul de la colţul scurt, din exteriorul cadrul porţii, în bara laterală.

Repriza secundă ar fi trebuit să fie cea mai plăcută din acest campionat pentru suporterii roş-alb-albaştrilor. Nici nu-şi mai aminteau de când n-au mai avut parte de o a doua parte de meci atât de lipsită de griji. Şi totuşi, de ce să nu fie un pic şi fanii gălăţeni cu inima la gât? Stromajer scapă singur cu portarul (65’), trage în acesta, Dorinel Munteanu îl schimbă cu Silviu Ilie, iar noul intrat, după numai câteva zeci de secunde, are o intrare neglijentă în propriul careu. Penalti, transformă Claudiu Ionescu şi meciul s-a reaprins din nimic.

Cât de uşor se suceşte un meci! Mioveniul a prins curaj şi pot invoca chiar un penalti neacordat la un fault al lui Perendja pe linia de 16, iar Porumboiu probabil îşi dechidea telefonl pentru tv-uri! Oţelul a reacţionat prompt, a mutat jocul dincolo, apărându-şi avantajul atacând. Portarul Popescu (85’) n-a mai avut altă soluţie decât să-l secere pe Antal şi a fot eliminat, astfel că gazdele au terminat cu un jucător de câmp transformat în portar. Iar Oţelul cu Sergiu Costin aruncându-se în faţa şutului la ultima fază! Ufff, fluier final!

Citit 1529 ori Ultima modificare Luni, 09 Aprilie 2012 23:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.