Gălăţeanca Diana Druţu, în lotul României pentru turneul preolimpic
Foto: Foto: Sorin Pană

Gălăţeanca Diana Druţu, în lotul României pentru turneul preolimpic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Handbalista echipei Oţelul Galaţi, interul Diana Druţu, a fost convocată de selecţionerul Radu Voina la echipa naţională pentru turneul de calificare la Jocurile Olimpice de la Londra.

Echipa României va evolua, în perioada 25-27 mai, la Lyon, într-o grupă cu Franţa, Muntenegru şi Japonia. Doar primele două echipe vor obţine biletele pentru Jocurile Olimpice.

"Am stabilit un lot de 21 de jucătoare, din care strict pentru turneul preolimpic vor rămâne 16. Am dorit să evităm orice suprize neplăcute la capitolul accidentări şi peste lista de 21, avem alte 3-4 jucătoare în vizor, cu posibilitatea de convocare. Îmi doresc mult ca după ce ne adunăm, în 13 mai, prioritatea numărul unu în handbalul românesc să fie echipa naţională feminină, pentru că luptă pentru calificarea la Jocurile Olimpice. Nu ar trebui să mai primeze nimic altceva, nici declaraţiile de şedinţă şi nici planurile individuale, ci interesul naţional. Cristina Neagu nu va putea fi alături de noi, nici la turneul preolimpic şi nici la Jocurile Olimpice de la Londra. După revenirea recentă din SUA, de la ultimul control medical ne-a spus ca medicii i-au recomandat repaus între 3 şi 6 luni, deci situatia ei este clară", a declarat selecţionerul Radu Voina.

Meiroşu, a doua gălăţeancă din lot

În lotul de 21 de jucătoare, Galaţiul va mai fi reprezentat şi de Adina Meiroşu, jucătoarea campioanei Oltchim Rm. Vâlcea. Celelalte handbaliste convocate sunt: Talida Tolnai, Tereza Pîslaru, Mirela Nichita, Denisa Dedu, Valentina Ardean Elisei, Iulia Curea, Oana Manea, Florina Chintoan, Georgiana Ciuciulete, Ada Nechita, Cristina Vărzaru, Ramona Farcău, Aurelia Brădeanu, Daniela Băbeanu, Mihaela Ani-Senocico, Gabriela Perianu, Melinda Geiger, Patricia Vizitiu şi Alina Horjea.

Naţionala tricoloră se va reuni în 13 mai, la Bucureşti şi după vizita medicală va pleca la Râmnicu Vâlcea. Pregătirea pentru turneul preolimpic va include şi antrenamente comunce şi meciurile amicale cu Coreea de Sud, între 14-21 mai.

Pentru a se califica la JO de la Londra, naţionala României este obligată să se claseze pe primele două locuri la turneul preolimpic din Franţa.

Programul şi orele de disputare ale meciurilor, din Palais des Sports de Gerland, din Lyon, sunt: 25 mai: Muntenegru-Japonia (ora 17.45), Franţa-România (20.00); 26 mai: România-Muntenegru (15.45), Japonia-Franţa (18-00); 27 mai: România-Japonia (15.15), Franţa-Muntenegru (17.30).  

Citit 1149 ori Ultima modificare Marți, 01 Mai 2012 09:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.