Oţelul a devenit echipa păcii - Cel mai ineficient sezon din ultimii şapte ani
Foto: Foto: Ionatan Ţuţu

Oţelul a devenit echipa păcii - Cel mai ineficient sezon din ultimii şapte ani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Trupa antrenată de Dorinel Munteanu a ajuns la al treilea meci consecutiv fără victorie în campionat * Din ediţia de campionat 2004-2005 nu a mai avut Oţelul o ofensivă atât de neproductivă

Un nou meci pe teren propriu, o nouă cruntă dezamăgire adusă de fotbaliştii de la Oţelul puţinilor suporteri care le-au mai rămas alături. Egalul fără goluri cu FCM Tg. Mureş a confirmat că în acest moment echipa gălăţeană este neputincioasă, astfel că cei din conducerea clubului aşteaptă cu resemnare finalul sezonului. Directorul general al FC Oţelul, Marius Stan, care anticipa că echipa sa nu va mai avea forţa să-şi revină încă de acum două săptămâni spunând că „ne vom chinui până la final”, aşteaptă sfârşitul sezonului pentru rezolvarea problemelor. „Neputinţă, asta este. Îmi pare rău că am avut dreptate când am zis că există uzură si blocaj psihic. Aşteptăm finalul de campionat pentru a lua măsurile potrivite”, a declarat Stan.

Dorinel Munteanu e gata să-şi facă bagajele

Dezamăgit că echipa sa şi-a compromis şansele de a-şi atinge obiectivul, clasarea pe un loc de cupă europeană, antrenorul Dorinel Munteanu a spus că el este principalul responsabil de această situaţia, precizând că este dispus să plece de la Oţelul dacă cei din conducerea clubului îi vor cere aşa ceva.

„Din păcate, ne-am îndepărtat foarte mult de ceea ce ne-am propus, şansele sunt practic compromise. Eu sunt principalul responsabil de situaţia echipei. Îmi asum lipsa de rezultate, iar dacă domnul preşedinte sau cei din consiliul de administraţie vor considera că nu mai e nevoie de mine, nu e nicio problemă, ne strângem mâna şi asta e. Am făcut lucruri foarte frumoase aici şi sunt mulţumit de munca mea”, a declarat Munteanu.

Atac sub anestezie

Altfel, Oţelul întâmpină mari probleme în atac, înregistrând cel mai slab bilanţ ofensiv din ultimii şapte ani, cu doar 27 de goluri înscrise în etapele scurse până acum, cu o medie de sub un gol pe meci. Ultimul sezon când gălăţenii au înscris mai puţine goluri în 28 de etape de de campionat a fost în 2004-2005, pe vremea când antrenor era Mihai Stoichiţă. Atunci, alde Zeciu şi Ghidarcea avea cu trei goluri mai puţin faţă de bilanţul actual.

Marile probleme generate de impotenţa ofensivă au apărut în special pe teren propriu, în partidele pe care roş-alb-albaştrii le-au pornit ca mari favoriţi. Remiza albă cu FCM Tg.Mureş de duminică s-a adăugat celor cu Concordia Chiajna (0-0), CS Mioveni (0-0), Ceahlăul (0-0), Astra (1-1), la care se poate lesne adăuga şi partida cu Dinamo, terminată doar 1-1 în condiţiile în care s-a jucat cu om în plus mai bine de o repriză.

„Amorţeala” ofensivă este demonstrată şi de numărul scăzut de goluri al principalelor „guri de tun” din ediţia precedentă. Marius Pena şi Liviu Antal au punctat numai de câte trei ori fiecare în 28 de etape, faţă de şase, respectiv cinci reuşite, în tot atâtea etape ale sezonului trecut.

Citit 1692 ori Ultima modificare Marți, 01 Mai 2012 21:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.