Transferaţi doar ca să lustruiască banca

Transferaţi doar ca să lustruiască banca
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cinci dintre fotbaliştii aduşi în ultimul an la echipa gălăţeană n-au primit nicio şansă de la antrenorul Dorinel Munteanu de a arăta ce pot cu adevărat * N-au prins nici măcar un minut în Liga I sub tricoul Oţelului *

Au semnat plini de speranţă şi entuziasm cu echipa campioană a României, însă au ajuns să regrete amarnic alegerea făcută. Este vorba de cinci dintre fotbaliştii transferaţi de Oţelul în ultimul an: Daniel Chavez, Daniel Novac, Alexandru Iacob, Alexandru Benga şi Dănuţ Enescu.

Primii patru au venit la echipa gălăţeană anul trecut, Chavez şi Benga înaintea începerii campionatului iar Novac şi Iacob după startului turului, în timp ce al cincilea, mijlocaşul Enescu, a fost transferat iarna trecută.

Însă, antrenorul Dorinel Munteanu a preferat să meargă tot pe mâna fotbaliştilor pe care i-a avut în lot în sezonul precedent, cei cu care câştigase campionatul. Astfel, cei cinci n-au apucat să joace deloc în Liga I şi au trebuit să se mulţumească doar cu jocuri în picioare în liga a treia, la Oţelul II, nici măcar pe banca de rezerve a primei echipe neavând loc decât foarte rar.

O situaţie paradoxală este cea a lui Benga, care a apucat să debuteze la Oţelul într-un meci de Liga Campionilor, cel de la Lisabona, cu Benfica, însă nu a evoluat absolut deloc în campionat.

Chavez face furori în Peru

Cel mai promiţător transfer dintre cele amintite a fost cel al peruanului Daniel Chavez, mijlocaş ofensiv adus de la formaţia belgiană Westerloo şi care avea în acel moment zece prezenţe în echipa naţională a ţării sale. A fost folosit într-un singur meci oficial, cel din Cupa României cu modesta Oltchim Rm. Vâlcea. „Încă nu este pus la punct cu pregătirea fizică, va veni şi rândul lui”, a explicat mereu antrenorul Dorinel Munteanu de ce nu-l foloseşte, dar s-a terminat turul şi tot nu a apucat să joace în campionat.

Firesc, în iarnă s-a produs despărţirea dintre el şi Oţelul, Chavez întorcându-se în ţara natală, la Union Comercio, echipă în care a fost titular în nouă din cele zece meciuri ale acestui sezon. A marcat trei goluri, iar prestaţiile sale l-au readus în echipa naţională, jucând la începutul lunii trecute în meciul Peru – Chile (scor 0-3).

Novac, titular la Sportul

Dezamăgiţi, Novac şi Iacob au plecat şi ei în acelaşi timp cu Chavez, primul la Sportul Studenţesc şi celălalt la Viitorul Constanţa, ambii fiind acum titulari mai mereu la noile lor echipe. Daniel Novac a spus că singura persoană de la Oţelul care l-a dezamăgit a fost antrenorul Dorinel Munteanu. „Nu regret că am semnat atunci cu Oţelul, era firesc să-mi doresc să ajung la echipa campioană. Cei din conducerea clubului mi-au dat astfel o şansă, iar cu băieţii din echipă m-am înţeles perfect. Singurul meu regret este că am dat peste Dorinel Munteanu. Nu m-a folosit nici măcar în meciurile amicale, nu mi-a dat nicio şansă de a arăta ce pot”, a declarat Novac.

Toţi cei cinci fotbalişti menţionaţi au venit din postura de jucători liberi, fără costuri de transfer, astfel că Oţelul a pierdut pe plan financiar relativ puţin, doar cu salariile şi costurile administrative generate de şedere lor în Galaţi.

La Mediaş, tot fără Benga şi Enescu

Oţelul va evolua în această seară, de la ora 21.30, în deplasare, cu Gaz Metan Mediaş, într-un meci din cadrul etapei a 29-a din Liga I. Deşi şansele la atingerea obiectivului, clasarea pe un loc de cupă europeană, sunt compromise, antrenorul Dorinel Munteanu nu va face schimbări substanţiale în echipă. Benga şi Enescu nu fac parte nici de această dată din lotul de 18, într-o situaţie similară aflându-se surprinzător şi Gabriel Paraschiv, ajuns la al treilea meci consecutiv în care nu a prins loc nici măcar pe banca de rezerve. Nu au făcut deplasarea nici Sălăgeanu, accidentat la genunchi, şi Iorga, suspendat în urma eliminării din ultimul meci, cel cu FCM Tg. Mureş

Chiar dacă lipseşte o miză reală pentru gălăţeni, tehnicianul Dorinel Munteanu spune că doreşte să repună echipa pe picioare în finalul de campionat. „Orice punct este bun. Trebuie să ieşim din această criză de rezultate şi să aducem puncte pentru a mai spăla din păcate. Suntem echipa campioană şi nu trebuie să ne facem de râs”, a declarat Munteanu.

Marian Căpăţînă, Marian Săvăstru

 

Citit 2172 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Mai 2012 23:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.