Sportul - Oţelul 0-2 / Trei puncte şi-un somnifer
Foto: Foto: Sorin Pană

Sportul - Oţelul 0-2 / Trei puncte şi-un somnifer
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Didi a marcat al optulea său gol de când a devenit gălăţean, într-un meci plictisitor, dintre două trupe moleşite de lipsa de motivaţie *


SPORTUL STUDENŢESC – OŢELUL GALAŢI 0-2

Stadion „Regie”, spectatori 200

Au marcat: Didi 45’, Filip 71’

Cartonaşe galbene: Didi 36’, Buş 48’, Giurgiu 54’

SPORTUL: C. Lungu – Patriche (Şerban 85’), D. Lung, Ciobanu, Beţa - V. Lazăr, A. Lungu, Ghinga, Novac (Dobre 58’), Ferfelea – Curelea (Nistor 58’). Antrenor Daniel Isăilă

OŢELUL: Grahovac – Râpă, Costin, Perendja, S. Ilie – Giurgiu, Filip - L. Buş (65’), Didi (Neagu 78’), Stromajer – Punosevac (Pena 89’). Antrenor Dorinel Munteanu.

Arbitri: Teodor Crăciunescu – central, Ed. Dumitrescu şi V. Avram - asistenţi

Grea e meseria de fotbalist, uneori! Mai ales când afară e cald, în tribune sunt doar câteva pâlcuri de spectatori, iar clasamentul îţi arată că ai interzis pe sensul de urcare. De unde motivaţie când cei de la Oţelul au nevoie de lunetă pentru a privi spre echipa de deasupra lor, iar cei de la Sportul realizează că timpul lor în prima ligă s-a scurs?

 

În aceste condiţii, pe teren a fost un fotbal bun doar pentru cei care se chinuie să adoarmă şi nu găsesc somnifer. O singură fază mai încinsă, când Lungu (8’) a fost scăpat din marcaj dar, numai cu Grahovac în faţă, a ratat preluarea şi portarul a avut timp să intervină.

Gălăţenii au avut ceva mai multă consistenţă în linia mediană, dar cu mult mâini moarte n-au avut cum să aibă vreo ocazie mai acătării până la pauză. Buş şi Stromajer pe flancuri şi Punosevac în centru au fost capete de linie exasperante la mai fiecare fază, astfel că în ofensivă Oţelul n-a contat deloc. Noroc că şi arbitrul de centru, Teodor Crăciunescu, n-a fost mai breaz decât „valorile” din cele două echipe şi nu a văzut o preluare cu mâna a lui Didi la ultima fază dinaintea pauzei, iar brazilianului nu i-a trebuit mai mult pentru a înscrie al optulea său gol pentru Oţelul.

Repriza secundă a început cu cei de la Sportul încercând să forţeze cu fundaşii la centrul terenului, dar n-au putut decât să-i îngrămădească pe gălăţeni în preajma propriul careu, fără vreo ocazie notabilă vreme de 20 de minute. Dimpotrivă, Didi era să lovească din nou pe contraatac (66’), cu un şut superb din întoarcere la o palmă de bara laterală. Iar la următoarea încordare de muşchi a gălăţenilor, puştii Sportului n-au mai scăpat, Filip punctând pentru 2-0 cu un şut din afara careului, deviat. Peste alte patru minure Patriche a trimis în bară. Când e să n-ai noroc nu te poţi pune nici măcar cu o echipă blazată, aşa cum e Oţelul în acest final de sezon!

Citit 1872 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Mai 2012 20:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.