Hocheiştii gălăţeni vor printre granzi-Dunărea Galaţi a cerut înscrierea în Liga MOL

Hocheiştii gălăţeni vor printre granzi-Dunărea Galaţi a cerut înscrierea în Liga MOL
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

* Competiţia care până acum reunea cele mai valoroase echipe din România şi Ungaria îşi va mări numărul de participante şi, foarte probabil, se va extinde şi cu echipe din Slovacia şi Serbia * Pentru unul dintre cele trei locuri disponibile, clubul gălăţean candidează alături de alte patru grupări *

Conducerea echipe gălăţene de hochei pe gheaţă din cadrul Clubului Sportiv Municipal Dunărea Galaţi a anunţat că a depus documentaţia necesară pentru înscrierea în Liga MOL. Fondatorii acestei competiţii, care până acum reunea la start cele mai valoroase formaţii din Ungaria şi România, au decis ca începând din sezonul 2012-2013 să extindă numărul de participante la zece echipe, propunerea venind din partea cluburilor maghiare. Mai mult, se studiază varianta acceptării şi a unor echipe din Slovacia şi Serbia.

Până acum în această competiţie s-au duelat opt formaţii, cinci din Ungaria şi trei din România. Unul dintre cluburile maghiare s-a retras, celelalte şapte confirmând că vor continua: Dab. Docler, SC Miercurea Ciuc, Corona Fenestela Braşov, Miskolci, Ferencvaros, Steaua Rangers şi Ujpest.

Alte patru echipe stau la coadă

În afara celor de la Dunărea Galaţi şi-au mai manifestat intenţia de a se înscrie alte patru cluburi: Progym Gheorgheni cu o echipă din care să facă parte şi cei mai valoroşi hocheişti de la echipa secundă a celor din M. Ciuc, Partizan Belgrad (Serbia), HC Nove Zamsky şi MHK Dubnica (ambele din liga a treia slovacă).

Mihai Brandabur, directorul clubului gălăţean, a spus că participarea în Liga MOL ar fi benefică pentru creşterea în valoare a jucătorilor tineri din Galaţi, precizând că nu ar implica costuri suplimentare şi nici nu ar fi mai obositoare pentru jucători faţă de sistemul competiţional în care s-a jucat în ultimul sezon. „Programarea s-ar face astfel ca la un drum în Ungaria să jucăm trei partide. Ar costa cam la fel prin comparaţie cu mai multe deplasări la Bucureşti, Miercurea Ciuc şi Gheorghieni, unde am juca cu Steaua II şi SC M. Ciuc II. Oricum, acea primă fază a campionatului, cu echipele secunde ale cluburilor amintite se disputa cam degeaba, nu conta în clasament mai deloc. Jucătorii noştri au nevoie de meciuri tari ca să creştem în valoare, de aceea am anunţat că suntem dispuşi să ne înscriem imediat ce am aflat că vor să mărească numărul de echipe”, a declarat Mihai Brandabur.

Decizia ar putea fi luată astăzi

Reprezentanţii cluburilor implicate au astăzi o şedinţă de la care se aşteaptă nominalizarea celor trei echipe care vor fi acceptate dintre cele cinci care şi-au depus candidatura. „Nu sunt foarte optimist, mă aştept să fie preferate grupările slovace, maghiarii ar avea astfel deplasări mult mai scurte, la jumătate din cât e distanţa până la noi”, a mai adăugat directorul de la CSM Dunărea.

Citit 1238 ori Ultima modificare Joi, 10 Mai 2012 20:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.