De ce galeria a părăsit Oţelul! Cearta de pe Facebook dintre Grahovac şi un „ultras”

De ce galeria a părăsit Oţelul! Cearta de pe Facebook dintre Grahovac şi un „ultras”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi între reprezentanţii echipei de fotbal Oţelul şi cei ai facţiunilor ce alcătuiesc galeria „Străjerii Moldovei” a avut loc o întâlnire de împăcare înaintea partidei cu FCM Tg. Mureş, conflictul nu a fost aplanat, ci dimpotrivă. Punctul culminant a fost atins la ultimul meci pe teren propriu din acest campionat, cel cu rivala FC Vaslui, când cei din galerie nu au fost în stadion, preferând să-şi etaleze coregrafia în alt loc, la un joc între membrii săi, pe care l-au intitulat „meciul nostru”.

Totul a degenerat după ce portarul Branko Grahovac s-a certat cu unul dintre suporteri, Cristi Ganea, pe reţeaua de socializare Facebook, în noaptea ce a precedat jocul de la Galaţi cu U. Cluj.

Grahovac a fost iritat de comentariul postat de suporterul amintit la o fotografie postată de un fost lider marcant al galerie în care acesta  apărea alături de portar: „Ruşine ca...ţilor”. Portarul l-a contactat apoi pe Cristi Ganea, încercând să-l provoace la o bataie „eu contra tine”. Apoi şi-a anunţat intenţiile de a provoca galeria în timpului meciului ce urma: „sunt titular şi ne provocam galeria tot timp…nu mi-e frica de voi”.

Suporterii i-au adus la cunoştinţă antrenorului Dorinel Munteanu acest dialog, cerându-i ca acesta să nu fie titularizat pentru a se evita un conflict deschis. Tehnicianul le-a cerut fanilor răbdare şi înţelegere şi a jucat cu Grahovac din primul minut. Portarul nu a uitat ce i-a promis lui Cristi Ganea pe Facebook şi în a doua repriză, când a apărat la poarta dinspre galerie, a făcut gesturi obscene către aceasta, care oricum scandase împotriva lui şi în prima parte a meciului cu U. Cluj. În acel moment a mai apărut un alt conflcit, între galerie şi restul spectatorilor, aceştia din urmă susţinându-l puternic pe Grahovac.

Aşa cum a promis săptămâna trecută, Viaţa liberă vă prezintă integral dialogul dintre Grahovac şi Cristi Ganea, membru al galeriei, pentru ca întreaga comunitate a fanilor echipei Oţelul să înţeleagă cum a fost posibil să se acutizeze conflictul dintre galerie şi echipă, care apoi s-a extins şi între cei de la Peluza Nord şi ceilalţi suporteri.

Click pe fiecare imagine pentru a vedea dialogul dintre suporter şi portarul Oţelului

Citit 4441 ori Ultima modificare Luni, 21 Mai 2012 18:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.