Dorinel Munteanu, la final de sezon: "N-avem de ce să fim cu capul plecat"

Dorinel Munteanu, la final de sezon: "N-avem de ce să fim cu capul plecat"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cei de la Oţelul vor avea o vacanţă de trei săptămâni, după cel mai solicitant sezon din istoria clubului, unul în care s-a trudit pe trei fronturi: Liga Campionilor, Liga I şi Cupa României

 

Oţelul Galaţi a încheiat sezonul ce a urmat câştigării campionatului pe locul şase, imediat sub linia ce demarcă participantele în cupele europene. Deşi nu şi-au îndeplinit obiectivul de calificare într-o competiţie continentală, antrenorul Dorinel Munteanu a declarat că el şi elevii săi nu trebuie să aibă "capul plecat" la acest final de campionat.

"Cu Rapid au fost ultimele 90 de minute dintr-un ciclu de trei ani al acestei echipe. Mă bucur că s-a terminat acest campionat, a fost unul foarte dificil pentru noi, atât la nivelul jucătorilor cât şi la nivelul conducerii. Chiar dacă nu ne-am îndeplinit obiectivul şi nu am reuşit calificarea într-o cupă europeană, nu trebuie să avem capul plecat. Eu îi felicit pe jucători pentru că au avut caracter şi au demonstrat asta în aceşti trei ani", a spus Munteanu după terminarea campionatului. Acesta a avut şi o mică satisfacţie pentru parcursul din ultimele etape, atângându-şi un miniobiectiv personal, cel de a avea la final un număr mai mare de puncte decât în primul său an la Oţelul: 52 acum, faţă de 50 în 2010, atunci când echipa sa încheia pe locul 8.

Îngrijorare

„Neamţul” a adăugat că este gata pentru a demara pregătirile pentru al patrulea său sezon la conducerea tehnică a echipei gălăţene, dar a precizat că îl îngrijorează faptul că sunt câţiva jucători care au depus memorii pentru a deveni liberi de contract. "Încă nu ştiu ce viitor va fi pentru această echipă. Eu nu mă gândesc să renunţ, vreau să discut cu conducerea clubului. Mai am un an de contract cu Oţelul, trebuie să discutăm şi vom vedea", a adăugat el.

Reunirea, pe 11 iunie

Dorinel Munteanu a stabilit şi programul echipei sale până în zilele premergătoarea startului într-o nouă ediţie a Ligii I. După un sezon solicitant în care au trudit pe trei fronturi – Liga Campionilor, Liga I şi Cupa României – fotbaliştii de la Oţelul au intrat în vacanţă imediat după terminarea meciului de duminică seară, cu Rapid, Campionii de acum un an au programată reunirea lotului pe 11 iunie, iar după trei zile de reacomodare la efort şi efectuarea vizitei medicale se va pleca pe 14 iunie într-un prim cantonament, la Poiana Braşov, care va dura până pe 27 iunie. După numai o zi liberă şi alte două cu antrenamente în Galaţi, pe 1 iulie se va pleca într-un nou cantonament, de data aceasta în Austria, întoarcerea fiind programată pe 14 iulie. Apoi, pregătirile vor intra în linie dreaptă pentru prima etapă din Liga I, ediţia 2012-2013.

 

Citit 2128 ori Ultima modificare Marți, 22 Mai 2012 18:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.