Oţelul - Analiza unui obiectiv ratat
Foto: Foto: Ionatan Tutu

Oţelul - Analiza unui obiectiv ratat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Praf cu contracandidatele, slab cu nou-promovatele * Oţelul nu a scos decât patru puncte din 30 posibile în meciurile cu cele cinci echipe care au devansat-o în clasament


 

Oţelul Galaţi a terminat sezonul pe locul şase, în afara cupelor europene, mai ales din cauza rezultatelor slabe înregistrate împotriva adversarelor directe din lupta pentru acest obiectiv, primele cinci clasate. Spre deosebire de sezonul trecut când au reuşit să câştige titlul şi au punctat în toate meciurile directe cu contracadidatele, în ediţia 2011-2012, contra echipelor de pe podium - CFR Cluj, FC Vaslui şi Steaua - gălăţenii au clacat de fiecare dată: zero puncte!

Nici din confruntările cu Dinamo, prima clasată deasupra roş-alb-albaştrilor cu un avans de şapte puncte, gălăţenii n-au ieşit pe plus: au scos doar un singur punct, deşi în retur au beneficiat mai bine de o repriză de avantajul unui om în plus, după eliminarea lui Marius Niculae.

Doar contra Rapidului au reuşit „oţelarii” să iasă la paritate: au câştigat în tur, la Galaţi, cu 2-0, însă au cedat în retur, 0-1, în ultima partidă de campionat. Astfel, doar patru puncte din 30 posibile au fost culese din meciurile cu adversarii din lupta directă pentru un loc ce asigură prezenţa într-o cupă europeană. Cu un asemenea bilanţ e greu să ai pretenţii!

Greu şi cu nou-promovatele

O altă mare problemă a sezonului recent încheiat pentru Oţelul a fost şi în duelurile cu echipele nou-promovate. Un singur punct scos împotriva Concordiei Chiajna, doar trei cu Petrolul şi patru cu Ceahlăul. În plus, Oţelul este singura echipă din primele şapte clasate, care s-a împiedicat cu ultima clasată, CS Mioveni (egal la Galaţi). Dintre cele cinci nou-promovate, Voinţa Sibiu a fost singura cu care gălăţenii au acumulat toate cele şase puncte. În total, doar 18 puncte din 30!

Locul şase, scos cu echipele de „mijloc”

În aceste condiţii – dezastru cu primele cinci, foarte slab cu cele din coadă – cum de s-a terminat totuşi pe locul 6, o clasare decentă? Graţia rezultatelor bune contra echipelor de la mijlocul clasamentului. Oţelul este singura formaţie din campionat cu toate punctele adunate din meciurile cu Pandurii şi FC Braşov, iar cu o altă echipă de mijloc ce a pus probleme, U.Cluj, au bifat patru puncte.

Sezonul cu cele mai multe meciuri din istorie

Altfel, pe lângă faptul că a fost cel mai încărcat sezon din istoria clubului, cu 44 de meciuri oficiale jucate de Oţelul (34 în campionat, şase în Liga Campionilor, trei în Cupa României şi unul în Supercupă), au existat şi alţi factori ce au condus la ratarea obiectivului, clasarea pe un loc de cupă europeană. Unul determinat a fost conflictul dintre conducerea executivă şi preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului, care a măcinat intens echipa din interior. Cel mai important aspect a fost cel al întârzierii plăţilor, faţă de ediţia precedentă când banii erau viraţi la timp în contul jucătorilor, aspect considerat unul dintre secretele succesului de acum un an. De această dată au existat grave probleme în acest sens, aspect subliniat la meciul cu Voinţa Sibiu, când toţi fotbaliştii introduşi pe teren au purtat banderole albe în semn de protest, iar punctul culminant a fost atins în momentul în care Antal, Iorga şi Sârghi au depus memorii pentru a deveni liberi de contract după ce nu şi-au primit bonusurile prevăzute în contract în momentul prelungirii angajamentelor, în iarnă.

Citit 1979 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Mai 2012 22:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.