Bilanţul „oţelarilor”: Cu un gol pe meci, în afara Europei
Foto: Foto: Ionatan Tutu

Bilanţul „oţelarilor”: Cu un gol pe meci, în afara Europei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cifrele jucătorilor folosiţi de Dorinel Munteanu în ediţia 2011/2012


 

Oţelul a rulat 26 de jucători în sezonul recent încheiat al Ligii I. Liderul minutelor jucate este fundaşul dreapta, Cornel Râpă, cu 2656 din cele 3060 posibile, aflat în top trei apariţii şi în celelalte două sezoane cu Dorinel Munteanu pe bancă. Râpă este urmat de Gabriel Giurgiu, cu 2506 minute, iar apoi de fundaşii centrali Sergiu Costin (2430) şi Milan Perendija (2340). În ascensiune faţă de ediţia precedentă se află Ioan Filip, al cincilea în clasamentul jucătorilor utilizaţi, cu 2264 de minute. Lista până la primii unsprezece este completată de portarul Grahovac (2250), Antal (2081), Pena (2012), Sălăgeanu (1813), Neagu (1580) şi Iorga (1519). Paraschiv şi Viglianti, doi dintre jucătorii exponenţiali în sezonul în care gălăţenii au reuşit să câştige campionatul, au la un loc sub 1500 de minute pe teren (752, respectiv 686). Spre deosebire de campaniile de transferuri efectuate în trecut, când fotbaliştii nou-veniţi erau doar să dea la număr în lot, de această dată Stromajer şi Didi, sosiţi în iarnă, au fost folosiţi constant, având şi un randament pe măsură. Brazilianul devenit golgheter are 1020 de minute, iar Stromajer 742.

Dacă Didi nu e, nici gol nu e

De la sosirea atacantului brazilian la Oţelul, în doar trei partide din cele 16 disputate în 2012 au izbutit gălăţenii să înscrie fără ca Didi să se afle printre marcatori. Acesta este golgeterul echipei cu opt goluri, toate marcate în doar 14 apariţii. Următorul pe lista marcatorilor din tabăra „roş-alb-albaştrilor” este Cătălin Iorga, cu cinci reuşite, dintre care patru marcate în turul de campionat. Totuşi, Iorga se află la cel mai bun sezon al său din punct de vedere al golurilor înscrise. Cu câte patru goluri fiecare, Antal şi Pena au marcat jumătate din numărul de reuşite din sezonul trecut. Deşi nu a mai punctat deloc în retur, Punosevac are în cont trei goluri, toate marcate încă din primele zece etape ale acestui sezon. Paraschiv, Costin, Sârghi şi Filip au înscris de câte două ori, iar Giurgiu şi Perendija câte o dată. În total, doar 34 de goluri din tot atâtea partide, adică o medie de fix un gol pe meci, consemnându-se cel mai "sărac" sezon din ultimii şapte ani. Numărul mic de goluri marcate a fost principala cauză pentru ratarea obiectivului de calificarea într-o cupă europeană.

Antal şi Giurgiu, reperele de creaţie

Din cele 34 de goluri marcate în acest sezon al Ligii I, 18 dintre ele au la bază o pasă decisivă. Cel mai bun pasator este Liviu Antal cu patru assist-uri, urmat de principalul furnizor de pase din ediţia trecută, Gabriel Giurgiu cu trei decisive. Pena şi Sălăgeanu au fiecare câte două pase de gol, iar Iorga, Paraschiv, Neagu, Frunză, Buş, Viglianti şi Ljubinkovic sunt cei care completează lista pasatorilor, cu câte un assist. Pe parcursul acestui sezon, Oţelul a beneficiat şi de trei penaltiuri, toate transformate, două de Pena şi unul de Iorga. Acestea au fost obţinute de Râpă, Paraschiv şi Pena.

Sârbii, cei mai duri

Altfel, pe lângă incidentele dintre Grahovac şi Perendija de o parte, cu „ultraşii” de la Peluza Nord de cealaltă parte, grupul jucătorilor sârbi din lotul Oţelului - Ljubinkovic, Punosevac, plus cei doi amintiţi mai sus - au împreună 20 de cartonaşe galbene, adică o medie de cinci „avertismente”, faţă de 3,5, cât e media pe întreaga echipă. „Oţelarii” au primit în total 92 de galbene şi şase eliminări. Liderul detaşat al cartonaşelor galbene este fundaşul central Milan Perendija cu 11. Silviu Ilie este singurul component al lotului cu doua cartonaşe roşii primite, ceilalţi eliminaţi pe parcursul campionatului fiind Punosevac, Antal, Iorga şi Sârghi.

Citit 1468 ori Ultima modificare Joi, 24 Mai 2012 19:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.