Olimpiada, un vis spulberat!

Olimpiada, un vis spulberat!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

  • Eşecurile cu Franţa şi Muntenegru le-au fost fatale „tricolorelor”în turneul preolimpic
Naţionala de handbal feminin – medaliată cu argint la Mondialul din 2005 şi bronz la Europenele din 2010 – nu va face parte din delegaţia care va reprezenta, în această vară, România la Jocurile Olimpice de la Londra. Neputinţa demonstrată de jucătoarele antrenate de Radu Voina la ultimul Campionat Mondial a continuat şi în cadrul turneului preolimpic de la sfârşitul săptămânii trecute.

O ofensivă lipsită de idei, cu puţine pase decisive către pivot şi extreme, şi cu interii care rareori au găsit drumul spre poarta adversă, au fost carenţele majore din angrenajul selecţionatei noastre.

Primul meci, cel cu Franţa, a fost ceva mai echilibrat, apărarea condusă de gălăţeanca Diana Druţu şi de Aurelia Brădeanu rezolvând cu brio multe dintre atacurile adversarelor. Avantajul terenului propriu şi experienţa vicecampioanei mondiale a făcut până la final diferenţa, Franţa impunându-se cu 24-19 (12-9).

 

Dezastru cu Muntenegru!

Eşecul cu Franţa putea fi dat uitării dacă handbalistele României ar fi câştigat meciul cu Muntenegru. Realitatea din teren ne-a demonstrat însă că echipa noastră nu avea ce căuta la Londra, lucru recunoscut şi de jucătoare. Muntenegru a dominat partida şi s-a impus finalmente la o diferenţă usturătoare de 11 goluri, rezultat final 34-23. Tânăra gălăţeancă Diana Druţu, componentă a echipei Oţelul, a izbutit să marcheze trei goluri. Ieri după-amiază, româncele au câştigat meciul de palmares susţinut în compania Japoniei, scor 28-26.  

 

„Nu meritam să ajungem la Olimpiadă”

Incapabil să remonteze Naţionala României după Mondialul dezastruos de la sfârşitul anului trecut, selecţionerul Radu Voina a pus eşecul necalificării la Olimpiadă pe seama sportivelor cu experienţă din lot. „Dacă nici într-un meci atât de important ca cel cu Muntenegru, nu am făcut ce trebuia, ce mai e de spus? Atitudinea unor jucătoare, nu vreau să dau nume, dar e vorba de cele cu experienţă, a fost una dezamăgitoare, de vacanţă. Poate ne dorim prea mult şi doar asta ne e valoarea şi probabil că nu meritam să ajungem la Olimpiadă în aceste condiţii. Fetele nou-venite la lot au depus efort, şi-au dorit enorm, dar nu au încă experienţă şi ştiinţa jocului. Nu poţi să le zici nimic, dacă vezi că s-au zbătut, atât cât au putut", a declarat Voina, care din bun simţ ar trebui să-şi prezinte demisia, împreună cu preşedintele Federaţiei, Cristian Gaţu.

Citit 892 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.