Meci decis în şase minute de foc: FCM Dunărea - Iaşi 0-3

Meci decis în şase minute de foc: FCM Dunărea - Iaşi 0-3
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Aşteptat cu legitim interes (demonstrat şi de cele câteva sute de spectatori în plus faţă de obicei) meciul dintre FCM Dunărea şi liderul CSMS Iaşi s-a tranşat în doar şase minute! Pentru că soarta lui s-a hotărât între minutele 35-41, perioadă în care s-au marcat toate cele trei goluri. A fost perioada în care s-a văzut clar diferenţa dintre o echipă de eşalon doi şi una care făcuse deja un important pas spre primul eşalon.

Doar 25 de minute

Doar atât au contat elevii pregătiţi de Eugen Baştină în jocul de sâmbătă. Aceştia au controlat „ostilităţile” fără însă a produce panică în careul ieşean. În min. 9, Vali Munteanu a sprintat pe flancul drept, l-a „făcut” pe Mitrea, însă şutul său nu a avut ecou pe tabela de scor. A mai fost „capul” lui Marin, în urma unui corner, care a trecut uşor alături. În această perioadă, ieşenii au stat în expectativă, primele incursiuni în terenul nostru având loc după minutul 23.

Odată ajunşi în preajma porţii lui Chirinciuc, oaspeţii au devenit din ce în ce mai periculoşi. După un şut şi un corner a venit lovitura liberă din min. 35 (în urma unui fault al lui Radu): a executat Petrovici până pe capul lui Mitrea, care, nemarcat, a dechis scorul. Apoi a urmat golul imparabil marcat de Ciucur (şut, din unghi, de la 25-30 metri, în min. 38). Peste alte trei minute, tabela va arăta un scor de forfait, după reuşita lui Bădic, la care apărarea noastră a fost mult prea uşor depăşită.

Ei cu golurile, noi cu barele!

Imediat după ce tabela de la „Dunărea” a urcat la 0-3, Cristea a executat o lovitură liberă, în bară! În ultimul minut înainte de pauză, Cucu a scăpat singur cu portarul ieşean dar a şutat în acesta.

La reluare a mai trimis în bară şi Munteanu (min. 52), după care jocul s-a disputat sub semnul echilibrului.

Arbitru internaţional pe „Dunărea”

Se ştia că este un meci important al acestui final de sezon, aşa că CCA a trimis un arbitru cu ecuson UEFA – Alexandru Tudor; el a fost ajutat de ploieşteanul Cristian Nica şi bucureşteanul Vasile Marinescu. Arbitrajul a fost fără cusur, Tudor acordând patru cartonaşe galbene – dintre care trei în contul gazdelor – iar două sau convertit în roşu, Cucu fiind trimis la cabine în min. 80. Şi prelungirea meciului a fost cam… deocheată, bucureşteanul indicând cinci minute, deşi tabela fusese „rezolvată” cu multă  vreme înainte.

Au jucat formaţiile:

Dunărea: Chirinciuc (min. 46 Măstăcan) – Radu, Florea (65 – Enache), Marin, Dan Popescu – Cucu, Eni, V. Munteanu, Cristea – Moroşanu (43 Grosu), Cârjan.

CSMS Iaşi: Irimia – Cotigă, Tincu, Camara, Mitrea (81 – Herghelegiu) – Petrovici (72 – Codrea), Tudor (87 – Gorovei), Bădic, Straton – Onofraş, Ciucur.

Citit 1905 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.