Previziunile roş-alb-albaştrilor pentru EURO 2012: „Oţelarii” merg pe mâna Spaniei

Previziunile roş-alb-albaştrilor pentru EURO 2012: „Oţelarii” merg pe mâna Spaniei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

  • Fotbaliştii Oţelului au pronosticat câştigătoarea Campionatului European care va începe vineri seară * Chiar dacă există diferenţe între echipele preferate, când vine vorba de favorita turneului, deţinătoarea titlului continental şi a celui mondial este opţiunea fiecăruia
  • „Spania e echipa mea favorită şi de departe şi a competiţiei, are un joc fantastic”, şi-a început argumentaţia experimentatul Paraschiv. La fel de categoric a fost şi colegul său din atac, Marius Pena. „Indiscutabil, Spania e favorită. Nu doar a mea, ci şi la câştigarea turneului”, a punctat „Penarul”. Buş e de acord cu cei doi, doar că mai are o preferinţă pentru fazele superioare „Cred că Spania va câştiga turneul, porneşte ca favorită, dar mie îmi place foarte mult şi naţionala Portugaliei. De fapt, pe cele două echipe vreau să le văd ajungând cât mai departe”, a declarat acesta.

Antal şi Iorga confirmă statutul de „prima donna” al Spaniei, dar doresc un alt deznodământ. „Olanda este favorita mea de la Euro 2012, dar cred că Spania are prima şansă. E posibil să vedem din nou finala de la mondial”, a spus Iorga, în timp ce „Letalul” e fan Germania.

Mai greu la golgeteri

„Oţelarilor” chestionaţi pe baza EURO 2012 le-a fost mai greu să se decidă asupra alesului la titlul de golgheter. Cel mai bine o ştie chiar golgheterul echipei din sezonul în care s-a câştigat campionatul. „Foarte greu de anticipat care va fi golgheterul pentru că sunt extrem de mulţi jucători valoroşi care pot oricând să înscrie goluri multe”, a spus Pena.

Estimările oferite de Paraschiv şi Antal coincid „Ca golgheter nu am nicio preferinţă, dar dacă toată lumea zice Van Persie, eu sunt cu Gomez”, a spus „Para”, iar Antal a fost consecvent. „Dacă tot mizez pe nemţi, cred că şi Gomez va fi golgheter”, a pronosticat acesta. De altfel, „SuperMario” Gomez este cotat cu celel mai mari şanse de mai toate casele de pariuri.

Cei doi Laurenţiu din lotul Oţelului, Iorga şi Buş, se contrazic pe tema subiectului golgheterilor. „Sunt foarte mulţi jucători extraordinari care pot fi oricând golgheteri, Cristiano Ronaldo, Rooney sau chiar Fernando Llorente, la ce sezon formidabil a avut până acum”, a spus Buş. „Chiar dacă e preferatul meu, nu-l văd pe Cristiano Ronaldo să reuşească să devină golgheter, mai degrabă un jucător olandez”, l-a contrat Iorga.

„Naţionala” e de cancan!

Inevitabil, discuţiile despre turneele finale ne duc cu gândul la selecţionata României, care a ratat calificarea la ediţia de anul acesta. „Echipa naţională nu se va mai califica niciodată la un turneu final, atât timp cât jucătorii tineri care vin din urmă sunt «umflaţi». Ei joacă mai mult prin presă decât pe teren”, a spus Paraschiv, care la experienţa sa a evaluat drastic ceea ce se întâmplă în ultima vreme în jurul „tricolorilor”.

Cel mai optimist a fost de departe Antal, care este sigur că reprezentativa noastră nu va mai da greş. „Eu sunt convins că următorul turneu final nu va mai fi ratat!”, a afirmat cu tărie „Letalul”, care ar putea intra în vederile lui Victor Piţurcă pentru jocurile din umrătoarele preliminarii. Iorga şi Pena au spus că speră să vadă cât mai curând un turneu final cu România în grupe, dar nu s-au hazardat în pronosticuri.

„Sper ca naţionala să se califice cât mai repede posibil. Dacă ajunge măcar la Euro 2016, ar fi chiar foarte bine pentru noi”, a încheiat cu realism Laurenţiu Buş.

 

Citit 1280 ori Ultima modificare Marți, 05 Iunie 2012 18:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.