Vineri începe balul continental: Două favorite şi restul lumii

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Mâine seară începe nebunia! 16 naţionale au ajuns la bal, iar noi tot la spital. „Complimente” marelui strateg Răzvănel şi mai ales Săndeilor şi Miticilor care ne-au transformat ceea ce ar fi trebuit să fie sărbătoarea verii doar într-un motiv de ne aduna mai des la bere, ca privitori şi chibiţi la spectacolul altora. Dacă brutărie nu e…

Spania, către o triplă istorică

Ca mare favorită este văzută deţinătoarea titlului continental şi a celui mondial: Spania. Nu se ţine cont că vine cam cu aceeaşi trupă ca la ultimul turneu final, că ar putea fi  o trupă „uzată”, mai toţi văd Spania capabilă de ceva istoric: să devină prima echipă de pe continent care reuşeşte tripla, să triumfe la trei turnee finale la rând: Euro – Mondial – Euro.

Undeva mai aproape de Spania (cota 3,60 pentru câştigarea turneului la casele de pariuri) este văzută doar tânăra echipă a Germaniei (cota 4.10). Restul lumii e departe: Olanda – cota 8.00, Anglia – cota 11.00, Franţa şi Italia – cota 13.00.

Pronosticurile preşedintelui UEFA, Michel Platini, sunt încadrate pe aceleaşi coordonate cu ale caselor de pariuri: două favorite, restul outsidere. "Întotdeauna îmi aleg favoritele după ce separ echipele între cele care pot câştiga şi cele care vor fi greu de învins. Germania şi Spania fac parte din prima categorie, în timp ce restul fac parte din a doua. Germania are o formaţie mult mai tânără, dar înfometată după succese. Spania, pe de altă parte, trebuie să îşi apere titlul cu aceeaşi generaţie de jucători", a spus Platini cu mai puţin de o săptămână înaintea startului.

SuperMario, favorit la titlul de golgheter

Suprinzător, nu Cristiano Ronaldo este favorit pentru a câştiga titlul de golgeter anul acesta la Euro. În opinia caselor de pariuri din întreaga lume, favorit pentru a devenit golgeterul  campionatului european din Polonia şi Ucraina este  atacantul lui Bayern Munchen, Mario Gomez (cota 8). Jucătorul german are 51 de prezenţe în tricoul echipei naţionale, unde a marcat  21 de goluri. Alţi doi super jucători se află în top pentru câştigarea acestui important trofeu, Robin van Persie (cota 10.00) şi Cristiano Ronaldo (13.00). Al doilea marcator din preliminarii (nouă goluri), germanul Miroslav Klose, este cotat doar cu a patra şansă.

Altfel, ceremonia de deschidere va avea loc pe Stadionul Naţional din Varşovia şi va începe la ora 18.40, cu 20 de minute înaintea primului meci al turneului final, cel dintre Polonia şi Grecia. Spectacolul va dura 12 minute şi va include o coregrafie realizată de mai mult de 800 de voluntari din 63 de ţări ale lumii.

Citit 977 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.