Start la EURO 2012, cel mai aşteptat eveniment fotbalistic al anului!

Start la EURO 2012, cel mai aşteptat eveniment fotbalistic al anului!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

 

  • Campionatul European 2012 va debuta astăzi cu partida dintre Polonia, ţara gazdă, şi Grecia, penultima echipă învingătoare de la „Euro” * Tot astăzi, în cadrul aceleiaşi grupe, este programat duelul dintre Rusia şi Cehia

 

Ultima ediţie în formatul actual, cu 16 participante (din 2016 vor fi 24), îşi are programat startul fotbalistic în această seară, de la ora 19.00, cu meciul Polonia – Grecia (TVR), ceremonia de deschidere începând cu 20 de minute mai devreme. 

"Suntem pregătiţi. A fost o provocare lungă şi dificilă, însă sper că va fi o mare sărbătoare. Sunt fericit să mă aflu aici. Acum cinci ani, în aprilie 2007, Polonia şi Ucraina au fost desemnate naţiunile gazdă ale Campionatului European. De atunci, multe lucruri au fost spuse şi făcute, iar cele două ţări au lucrat cu o pasiune incredibilă, depunând eforturi incredibile şi o cantitate uriaşă de muncă pentru ca turneul să fie un succes", a declarat Michel Platini, preşedintele UEFA.

 

TVR şi Dolce şi-au împărţit meciurile

Toate partidele din cadrul Campionatului European vor fi transmise în direct pentru România, însă pentru prima oară împărţite pe două posturi diferite. Pe lângă televiziunea naţională, o parte din partide vor fi transmise pe Dolce Sport. După încheierea primei faze, cea a grupelor, toate duelurile sunt programate în paralel pe ambele posturi TV. Cele mai importante jocuri care se vor vedea doar pe Dolce sunt: Germania-Portugalia, Anglia-Franţa şi Portugalia-Olanda.

 

12 minute de ceremonie

Cu 20 de minute înaintea primul meci al turneului final va avea loc, la Varşovia, ceremonia de deschidere a Campionatului European. Conceptul ceremoniei a fost dezvoltat de italianul Marco Balich, care s-a ocupat de festivităţile din cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Torino, din 2006.

Ceremonia de deschidere va include o coregrafie realizată de mai mult de 800 de voluntari din 63 de ţări ale lumii şi va fi transmisă în direct de TVR 1 şi Dolce Sport. Spectacolul în sine va dura 12 minute şi va conţine atât elemente tradiţionale, cât şi inovaţii, încercând să aducă sportul şi cultura la un loc. La ceremonie va cânta celebrul pianist ungar, Adam Gyorgy.

 

Grupa A, cea mai imprevizibilă

În prima zi, pe lângă ţara gazdă Polonia, vor porni la drum Grecia, Rusia şi Cehia, A doua partidă a zilei (Rusia – Cehia) va începe la 21.45 şi va fi transmisă de Dolce.. De altfel, această grupă este şi cea mai echilibrată, fără o favorită certă, chiar dacă la casele de pariuri se înclină către Rusia şi Polonia pentru a merge mai departe. Pentru greci există o similitudine faţă de ediţia din 2004, când au reuşit să triumfe surprinzător, prin faptul că la fel ca şi atunci, vor debuta în meciul de deschidere chiar cu una din ţările gazdă. Rusia are în spate experienţa de la ultima ediţie a campionatului european, când a impresionat prin victorii categorice şi reuşind să trimită acasă Suedia şi Olanda, din postură de outsider. Naţionala Cehiei se află în plină reconstrucţie, iar cea a Poloniei speră la o figură frumoasă, mai ales că va juca meciurile pe propriul teren.

 

 

Citit 1208 ori Ultima modificare Joi, 07 Iunie 2012 16:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.