Lucian Bute a plecat în Canada: „Voi reveni cu o centură de campion”

Lucian Bute a plecat în Canada: „Voi reveni cu o centură de campion”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După o lună de vacanţă, pe care şi-a petrecut-o în mare parte acasă, la Galaţi, pugilistul Lucian Bute a plecat ieri spre Canada, promiţând că în cel mult un an de zile va reveni în ţară cu centura de campion mondial, luând în calcul chiar şi varianta să lupte pentru titlul suprem la o altă categorie sau chiar la o altă versiune decât cea la care a fost campion până la eşecul din faţa lui Froc, IBF.

"Dacă nu va fi centura asta va fi alta, cu siguranţă. O să revin, voi avea o altă centură, vă promit acest lucru. Mai sunt şi alte centuri la categoria mea. Cred că în anul următor voi rămâne la aceeaşi categorie, la supermijlocie. Dar dacă se va ivi o altă oportunitate, pentru o altă centură, la o altă categorie, voi analiza şi această variantă. Pentru că e vorba de trei kilograme şi jumătate şi nu ar fi o mare problemă. Dar dacă mă voi decide să cresc în categorie va fi foarte greu să mai cobor, asta e clar. Trebuie să schimbăm antrenamente, tot, şi e greu când pui trei kilograme de masă musculară să slăbeşti, nu mai eşti acelaşi om", a declarat Bute pe Aeroportul Henri Coandă.

„Nu am fost eu la meciul cu Froch”

Pugilistul gălăţean nu îşi explică nici după o lună de vacanţă cum a pierdut titul mondial în faţa englezului Carl Froch. "Mi-am revenit. Imediat ce am venit în România m-am dus la Galaţi, alături de familie. Mă simt bine, rănile s-au vindecat. Şi din punct de vedere psihic mă simt bine. Abia aştept să mă întorc la Montreal, voi avea o întâlnire cu cei de la Interbox şi vom vedea ce decizie vom lua. Trebuie să vedem ce oportunităţi sunt, între timp ei au negociat atât cu promotoriii lui Froch, cât şi cu alţi promotori şi vom lua cea mai bună decizie în zilele următoare. Trebuie să tragem o concluzie clară, să vedem unde s-a greşit pentru că undeva s-a greşit. Nu am fost eu la meci. Nu îmi caut o scuză, dar uitându-mă la celelalte 29 de meciuri, nu am avut reacţie, nu am fost eu. Ceva s-a întamplat, ori o cădere psihică, ori supra-antrenamente, nu îmi pot da seama. Trebuie să analizăm situaţia împreună cu staful", a explicat el.

Froch pierde centura dacă nu acordă revanşa

În ceea ce priveşte posibilitatea acordării revanşei, Bute spune că Froch este obligat prin contract să accepte lupta. "Avem o clauză foarte clară în contract prin care e obligat să-mi acorde revanşa. Există însă şi posibilitatea să îi dăm şansa să facă un meci şi eu să lupt la Montreal cu un alt adversar şi după aceea să boxăm împreună. Clauza este clară în contract. Dacă noi dorim, nu poate să se eschiveze pentru că ar pierde centura. O să-şi dorească la un moment dat. Şi pentru el a fost o surpriză mare că a căştigat atât de uşor, în cinci reprize. Eu sper ca la un viitor meci să fie cu totul altceva”, a precizat Bute.

Acesta a adăugat că îşi doreşte ca eventualul meci revanşă cu Froch să se dispute în România, pe stadion Naţional, convins că va avea susţinerea a 50.000 de suporteri. „Rudel Obreja încearcă să organizeze un meci în România, că va fi anul acesta sau anul viitor, nu ştiu. Important e că eu îmi doresc acest lucru. Să-mi iau revanşa în România motivaţia ar fi dublă, mai ales că prima înfrângere e dureroasă. Eu simt că am puterea să revin şi mi-aş dori să lupt pe stadionul naţional cu 50.000 de oameni în spate. Sunt convins că la un eventual meci acolo, Arena Naţională va fi plină", a spus Bute.

Sprijin de acasă

Boxerul a mai spus că au contat enorm încurajările românilor de rând după înfrângerea suferită în faţa lui Froch. "Lumea a fost alături de mine, şi mă refer la oamenii de rând. Am simţit că i-a atins pe foarte mulţi oameni acest meci, am simţit căldura lor. Prima dată când am ieşit pe stradă oamenii m-au încurajat, mi-au spus că au încredere în mine. La început a fost mai greu, apoi a trecut. A fost un eveniment care a trecut, lucurile s-au aşezat. Trebuie să ştii să şi pierzi. Marii campioni ştiu să şi piardă. E mai mare bucuria când revii, când îţi iei revanşa. Când cazi şi te ridici dai dovadă de caracter şi de tărie. Trebuie să mă ridic şi să ajung din nou acolo unde am fost", a mai declarat Bute.

Pugilistul Lucian Bute a fost învins prin KO în repriza a cincea de britanicul Carl Froch, într-un meci disputat, în 26 mai, la Nottingham, în care românul şi-a pus în joc centura IBF la categoria supermijlocie pentru a zecea oară.

Citit 1559 ori Ultima modificare Marți, 26 Iunie 2012 14:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.