Euro 2012: Germania-Italia, un clasic în fotbal

Euro 2012: Germania-Italia, un clasic în fotbal
De Rossi, mare absent al semifinalei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cea de-a doua semifinală a Campionatului European de fotbal din Ucraina şi Polonia pune faţă în faţă două mari puteri ale sportului rege, Germania şi Italia. Partida este transmisă în direct, de la ora 21.45, pe TVR 1.

Nemţii vin după patru victorii din tot atâtea partide, 1-0 cu Portugalia, 2-1 cu Olanda, 2-1 cu Danmerca şi 4-2 cu Grecia, fiind singura formaţie care a câştigat toate partidele de la Euro 2012. De partea cealaltă, italienii au o singură victorie în timp regulamentar, 2-0 cu Irlanda, în rest numai remize: 1-1 cu Spania, 1-1 contra Croaţiei şi 0-0 (4-2 după penaltiuri) împotriva Angliei.

Cesare Prandelli, tehnicianul Italiei, întâmpină mari probleme. Pe lângă Maggio, care este suspendat, nu se poate baza pe serviciile fundaşului dreapta Ignazio Abate şi ale mijlocaşului central Danielle De Rossi, ambii fiind accidentaţi şi înlocuiţi în ultimul meci, contra englezilor. Spre deosebire de Prandelii, selecţionerul Germaniei, Joachim Low, nu are nicio problemă de lot. Acesta are toţi fotbaliştii la dispoziţie, iar grija sa principală se îndreaptă către anihilarea italianului Andrea Pirlo, care a arătat o formă deosebită până acum la acest turneu final. "Voi discuta despre Pirlo cu mai mulţi jucători şi voi da instrucţiuni pentru a-l anihila. Va trebui să încercăm să-l împiedicăm, să-l deranjăm. Nu va fi vorba de un marcaj individual deoarece ar fi o prostie, dar îi ştim bine jocul", a spus Low.

Citit 1158 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Iunie 2012 15:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.