Gazonul de pe noul „Dunărea II” este gata
Foto: Foto: Ionatan Tutu

Gazonul de pe noul „Dunărea II” este gata
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • * La stadionul pe care urmează să se mute fotbaliştii de la FCM Dunărea mai sunt de făcut doar vestiarele şi tribuna * Terenul, înconjurat de stâlpii de nocturnă, a fost acoperit cu un gazon artificial de ultimă generaţie, iar în maxim zece zile se va putea juca pe el *

Cei de la FCM Dunărea, sprijiniţi în ceea ce priveşte finanţarea de către Consiliul Local, se apropie de încheierea lucrărilor la un proiect la finalul căruia se vor muta de pe terenul central al stadionului „Dunărea”, pe unul alăturat. Este vorba de Dunărea II, pe vremuri acoperit cu zgură şi apoi de bălării, care nu va avea doar statut de teren de antrenament, ci se va transforma într-un adevărat stadion nou.

Stadiul lucrărilor este foarte avansat, sperându-se ca până la sfârşitul săptămânii viitoare să se poată inaugura terenul de joc. Acesta este deja acoperit cu gazon artificial de cea mai înaltă calitate, care întruneşte standardele FIFA pentru a fi omologabil chiar şi la nivelul Ligii I ca suprafaţă de joc.

Ploile de zilele trecute au scos la iveală unele aspecte ce nu fuseseră prevăzute în proiectul iniţial, astfel că au fost făcute rigole suplimentare pentru a se evita scurgerea pe teren a aluviunilor de pe dealul dinspre CSŞ, acolo unde urmează să fie construită tribuna.

„Chiar dacă ne costă ceva mai mult, acum punem gazon artificial şi în jurul terenului de joc. Cam într-o săptămână vom termina şi această etapă, porţile sunt venite şi vor fi montate şi ele, astfel că vom putea inaugura terenul”, a declarat Auraş Braşoveanu, preşedintele FCM Dunărea.

Deocamdată, în condiţiile în care instalaţia de nocturnă este funcţională (800 lucşi), Dunărea II va putea fi folosit ca teren de antrenament pentru echipa de seniori şi de jocuri pentru juniori.

Se aşteaptă finanţare pentru tribune şi vestiare

Pentru a deveni stadion în toată regula, mai este nevoie de construcţia vestiarelor şi a tribunei cu 1.800 de locuri. Pentru finalizare, se aşteaptă un răspuns de la FRF la dosarul depus de FCM Dunărea pentru o finanţare în valoare de 140.000 de euro prin programul „Hattrick 4” al UEFA, de sprijinire a dezvoltării activităţii la nivel de juniori.

„În mod normal, dosarul nostru nu are cum să nu fie acceptat. Dacă primim banii, tribuna se va monta repede, pentru că va fi de tip modular, uşor de instalat. Când vom avea gata şi vestiarele, vom avea stadion omologabil pentru liga a doua şi ne vom putea juca meciurile pe el”, a mai adăugat Auraş Braşoveanu.

Investiţia în Dunărea II a fost gândită şi ca arenă de rezervă în varianta tot mai probabilă în care stadionul Dunărea va intra într-un amplu proces de modernizare.

Citit 3542 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Iunie 2012 17:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.