Dorinel Munteanu este nemulţumit de lot. Vezi ce transferuri vrea "Neamţul"!
Foto: Foto: Dănuţ Lungu

Dorinel Munteanu este nemulţumit de lot. Vezi ce transferuri vrea "Neamţul"!
Componenţa lotului care se întoarce azi din cantonamentul din Poiana Braşov nu-l mulţumeşte pe „Munti”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tehnicianul roş-alb-albaştrilor îşi doreşte achiziţii pe aproape toate posturile, singurele excepţii fiind portarii şi fundaşii centrali

Antrenorului Oţelului, Dorinel Munteanu, a declarat că are nevoie de transferul a şapte fotbalişti de valoare pentru a acoperi găurile din echipă şi a putea astfel să obţină în campionatul următor o clasare mai bună decât locul şase din ultimul sezon.

Doi fundaşi laterali Chiar dacă nu mai puţin de 11 apărători au făcut deplasarea în cantonamentul montan din Poiana Braşov, tehnicianul a afirmat că una dintre probleme o reprezintă fundaşii laterali. Pentru flancul stâng, după plecarea lui Sălăgeanu la FC Vaslui, teoretic singura soluţie ar fi doar Silviu Ilie. Deocamdată, este testat Lucian Murgoci, promovat de la Oţelul II, antrenorul încercând şi varianta cu Mardare, adus în această vară, jucător al cărui post de bază este însă cel de fundaş central.

După ce Cojoc a fost împrumutat la Pandurii, antrenorul nu este mulţumit nici de situţia de pe partea dreaptă a apărării, unde doar Cârjă, revenit de la Delta Tulcea, îi face concurenţă lui Râpă pentru un loc de titular. „L-am lăsat pe Cojoc să plece pentru că nu a reuşit să pună presiune pe Râpă şi astfel i-a scăzut şi lui randamentul. E nevoie de concurenţă mare pentru progres”, a argumentat Dorinel Munteanu cererea dea-i fi adus un fundaş dreapta.

Un mijlocaş central

O altă problemă semnalată încă din iarna trecută de antrenorul Oţelului este cea a postului de mijlocaş central, unde nu are soluţie de schimb pentru Giurgiu, Filip şi Neagu. Nevoia de aducere a unui jucător pe acest post este acum şi mai stringentă, în condiţiile în care Ionuţ Neagu ratează o bună parte din pregătiri în urma unei operaţii la nas.

Doi mijlocaşi de bandă

Odată cu transferul lui Antal la FC Vaslui şi plecarea lui Frunză, la final de contract, în lot nu au rămas prea multe variante pentru posturile de mijlocaşi laterali. Momentan, ca soluţii pe benzi sunt Iorga, Stromajer şi Laurenţiu  Buş, ultimul oricum folosit mai puţin în cei doi ani petrecuţi la Galaţi.

Un mijlocaş ofensiv şi un atacant

În condiţiile în care în ultimul sezon echipa sa a avut o medie de doar un gol pe meci, Dorinel Munteanu a spus că are mare nevoie de aducerea unui vârf de careu. De asemenea, tehnicianul cere întăriri şi pentru postul de mijlocaş ofensiv, în spatele vârfului. Această nevoie s-a acutizat odată cu accidentarea brazilianului Didi, cel mai bun marcator din campionatul trecut.

Tratative demarate

Chiar dacă situaţia la vârf în conducerea clubului nu s-a clarificat în totalitate, au început deja negocierile cu câţiva jucători pentru a acoperirea posturile deficitare. Surse din cadrul clubului susţin că gălăţenii s-au orientat către mijlocaşul de bandă Victoraş Astafei şi atacantul Danijel Subotic, ambii de la FCM Tg. Mureş. Astafei (25 de ani, 6 goluri în 20 de meciuri sezonul trecut) este văzut de Munteanu ca înlocuitor pentru Antal, acesta fiind însă curtat şi de alte echipe importante din Liga 1. Celălalt fotbalist dorit, Subotic (23 de ani), a impresionat pe vremea când juca la U. Craiova, la echipa din Târgu Mureş având doar două goluri înscrise în 13 partide.

Până acum, singura noutate certă din cadrul lotului o reprezintă fundaşul central Ştefan Mardare, iar atacantul Bruce Inkango, ultima oară la Kastrioti din Albania, va fi testat de Dorinel Munteanu şi în cantonamentul din Olanda.

Citit 2901 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Iunie 2012 07:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.