Oţelul bate tot în amicale

Oţelul bate tot în amicale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Trupa gălăţeană s-a deplasat sâmbătă în Belgia, unde a învins pe Beveren cu 2-1 după un meci dominat categoric şi în care singurul aspect îngrijorător a fost legat de ratări. Mijlocaşul Liviu Băjenaru a marcat la debutul în tricoul roş-alb-albastru, iar Stromajer şi-a etalat la golul victoriei calităţile de executant la loviturile libere


Oţelul zburdă în amicale, dând semne că suporterii n-au de ce să fie pesimişti în aşteptarea apropiatului start al Ligii I, chiar dacă lotul nu a fost fortificat cu transferurile dorite de antrenorul Dorinel Munteanu.

După cele două victorii cu Victoria Koln şi Al Faisaly (Arabaia Saudită) obţinute la Heelsum (Olanda), acolo unde echipa gălăţeană se află într-un stagiu de pregătire, Oţelul a plecat sâmbătă în Belgia pentru o zi, mergând la Beveren, acolo unde a întâlnit echipa locală recent revenită în prima ligă. Roş-alb-albaştrii au făcut un meci foarte bun, pe care l-au dominat categoric, însă au păcătuit la finalizare, irosind foarte multe ocazii de gol. De două ori gazdele au fost salvate de bară!

Contrar cursului jocului, Waasland Beveren a deschis scorul în minutul 70 prin Snelders dar norocul nu i-a ţinut pe belgieni până la final. Venit de doar câteva zile printre roş-alb-albaştri, mijlocaşul ofensiv Liviu Băjenaru a debutat cu gol în tricoul Oţelului, el restabilind egalitatea în minutul 81 cu un şut plasat din şase metri la o centrare perfectă a lui Stromajer. Oţelul a încheiat meciul în forţă, cu un supergol reuşit de Stromajer în minutul 90: direct din lovitură liberă de la 22 metri, bară-gol!


FC Oţelul a jucat în formula: Grahovac - Cârjă (60 Râpă), Sîrghi (67 Perendija), Costin (67 Sipovic), Ilie (63 Ljubinkovic) - Enescu (74 Benga), Giurgiu (74 Filip) - Inkango (60 Iorga), Viglianti (46 Stromajer), Ogbuke (46 Buş) - Punosevac (60 Băjenaru).

De remarcat că la Beveren a jucat şi celebrul atacant Emile Mpenza, fost internaţional belgian. La meci au asistat aprozimativ 500 de spectatori, printre care şi câţiva români.

Mâine, meci cu PAOK

Reamitim că în primele două jocurile amicale din cadrul stagiului de la Heelsum Oţelul a învins cu 2-0 echipa germană de liga a IV-a Victoria Kon (goluri Ogbuke şi Enescu, primul fiind un mijlocaş nigerian aflat în probe) şi tot cu 2-0 pe Al Faisaly (Arabia Saudită, prima ligă), prin golurile semnate de Sipovici şi Giurgiu.

Oţelul mai are programate două jocuri de verificare în cadrul acestui cantonament. Următorul va avea loc mâine, în compania grecilor de la PAOK Salonik, iar ultimul este programat pe 13 iulie, adversară fiind cunoscuta echipă belgiană Standard Liege.

Citit 2046 ori Ultima modificare Duminică, 08 Iulie 2012 17:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.