Adversar stabilit: Bute boxează în noiembrie

Adversar stabilit: Bute boxează în noiembrie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lucian Bute şi-a stabilit următorul adversar cu care va boxa în noiembrie * Pugilistul gălăţean se pregăteşte să treacă la categoria semigrea după revanşa cu Froch


Pugilistul Lucian Bute va boxa pe 3 noiembrie, la Centre Bell din Montreal, contra rusului Denis Grachev, a anunţat presa canadiană, informaţia fiind confirmată şi de clubul Interbox. Grachev este primul adversar al lui Bute după ce acesta şi-a pierdut centura la categoria supermijlocie în faţa lui Carl Froch.

Grachev este campion NABF la semigrea (din 13 meciuri la profesionişti are 12 victorii, 8 prin KO, iar într-un duel a terminat la egalitate), mai practică şi kickboxing, unde are un bilanţ de 17 victorii şi două înfrângeri, dar şi arte marţiale mix, cu trei victorii şi o înfrângere. Poartă supranumele de „Piratul”, are 29 de ani şi cântăreşte 80 de kilograme. În ultimul său duel, deşi pornea cu şansa a doua, Grachev l-a învins prin KO în repriza a opta pe Ismail Sillackh.

„Sâmbătă, 3 Noiembrie, îl voi întâlni pe rusul Denis G. Sunt nerăbdător să mă bat în faţa fanilor mei din Montreal!” a postat Lucian Bute pe pagina sa oficială de Facebook.

Categoria semigrea, după revanşă

 

Acest meci este primul pas făcut de Bute, fost campion mondial la supermijlocie, în tentativa sa de a urca în categorie, pentru a boxa la semigrea, însă nu va face decisiv până la meciul revanşă cu britanicul Carl Froch. De altfel, Froch a confirmat că va boxa cu gălăţeanul Lucian Bute în meci-revanşă pentru titlul mondial IBF la categoria supermijlocie, în martie 2013, la Montreal, înainte de partida cu românul urmând să întâlnească încă un adversar, la Nottingham. 

"Avem in plan, eu si staff-ul meu, sa urc in categorie. Deocamdata cred ca pot continua la supermijlocie. Vreau sa continui aici, mai sunt doi-trei adversari pe care vreau să-i înfrunt. Apoi aş schimba", a spus Bute.

La categoria semigrea, Lucian Bute ar putea lupta împotriva rivalului local Jean Pascal, dar şi cu americanul Chad Dawson.

Cu eventuala trecere la categoria semigrea, după meciul revanşă din luna martie pe care îl va susţine Bute împotriva lui Froch la Montreal, este de acord şi primul antrenor al pugilistului gălăţean, Felix Păun. "Trebuia să treacă de mult la următoarea categorie. El slăbeşte prea mult înaintea unui meci, iar asta este o greşeala mare din punct de vedere medical. Trebuia să treacă de mult la categoria semigrea şi să nu se mai înfometeze pentru a face cântarul. Fizic, Lucian este slăbit, iar lucrul acesta îi ia din forţă”, a declarat Păun, care consideră problema kilogramelor drept principala cauză a meciului pierdut de Bute cu Froch.

Pugilistul Lucian Bute a fost învins prin KO în repriza a cincea de britanicul Carl Froch, într-un meci disputat, în 26 mai, la Nottingham, în care românul şi-a pus în joc centura IBF la categoria supermijlocie pentru a zecea oară.

 

Citit 2234 ori Ultima modificare Vineri, 27 Iulie 2012 18:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.