Dezvăluiri din culise ale unei gălăţence - Secretele ceremoniei de deschidere a Olimpiadei

Dezvăluiri din culise ale unei gălăţence - Secretele ceremoniei de deschidere a Olimpiadei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În acest moment, în Marea Britanie nu există secret mai bine păzit (desigur, în afara bijuteriilor coroanei) decât surprizele pregătite pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, care va avea loc în această seară, de la ora 23.00. O gălăţeancă a avut însă şansa extraordinară de a vedea în premieră, la repetiţia generală, spectacolul nemaipomenit pe care organizatorii l-au pus la cale. Este vorba despre Cristina Corbuş, stabilită în capitala Marii Britanii, care este voluntar la Jocurile Olimpice.

Aşa cum v-am mai spus, pentru buna organizare a unui asemenea eveniment grandios, britanicii au pregătit o veritabilă armată de voluntari, care se vor ocupa de tot ce ţine de bunul mers al Jocurilor Olimpice: de la personal pentru întâmpinare, traducători, forţe de ordine, paramedici şi până la tehnicieni şi şoferi. Luni, Cristina Corbuş a luat parte la repetiţia dinaintea marii deschideri şi ne-a dezvăluit, doar atât cât să ne facă mai nerăbdători şi mai curioşi, impresii despre ceremonie.

Spectacol incredibil

„Am fost foarte bucuroasă să văd (cred) tot spectacolul live, căci repetiţia a fost de fapt chiar spectacolul în sine cu stadionul plin (60.000 persoane), mai puţin partea cu galeria oficială. Noi am fost, cum se spune, «fake audience», adică falşi spectatori, însă au avut nevoie de noi pentru testarea «pixelilor» adică a flashurilor care vor crea un adevărat spectacol de lumini în tribune, apoi pentru testarea unor «valuri» de mătase care se vor revărsa ca o mare peste tribune, şi la care participă publicul ghidat de anumiţi oameni pregătiţi în acest sens. Şi, în final, s-au testat nişte baloane mari, care, de asemenea, vor rula peste capetele audienţei. Cam acesta a fost rolul nostru, pe care noi nici măcar nu l-am bănuit. Nu pot spune foarte multe, organizatorii insistând să nu dezvăluim nimic, mai ales poze şi filmuleţe pe internet, pe ecranele stadionului fiind mereu scris «SAVE THE SURPRISE», adică să ţinem secret totul”, ne-a povestit Cristina Corbuş.

Potrivit Cristinei Corbuş, spectacolul conceput de Danny Boyle (regizor al „Slumdog Milionaire” - câştigător al Oscarului) se va numi „Insule de minuni” şi va conţine cadre începând cu anii lui Shakespeare, ai revoluţiei industriale până în ziua de azi, amintindu-se „icon"-uri britanice: BBC, Mary Poppins, trecându-se la industria muzicală cu trupele celebre. "Sunday Times" scrie că zeci de Mary Poppins vor coborî din cer, cu umbreluţele lor, ba ar putea fi prezent şi un celebru agent secret britanic...

„La interpretarea imnului, câteva persoane s-au ridicat în picioare timid, apoi încet-încet tot stadionul... semn că spectacolul a fost cât se poate de live, noi luându-ne rolul în serios. Ne-am bucurat de prezenţe celebre: Danny Boyle, Mr.Bean şi printul Harry. Va fi un spectacol care merită văzut, iar eu sunt foarte nerăbdătoare!”, ne-a mărturisit gălăţeanca voluntară la Jocurile Olimpice.

Citit 2136 ori Ultima modificare Joi, 26 Iulie 2012 19:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.