Oţelul a renunţat la un jucător

Oţelul a renunţat la un jucător
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Antrenorul Dorinel Munteanu a renunţat la unul dintre cei doi jucători testaţi în această perioadă * Situaţia negocierilor pentru trecerea clubului sub conducerea noilor acţionari este încă în impas

Clubul roş-alb-albastru încă mai caută soluţii pentru acoperirea posturilor deficitare. După ce, în urmă cu o săptămână, Dan Popescu şi Alexandru Cristea, de la Dunărea Galaţi, s-au alăturat lotului condus de Dorinel Munteanu, tehnicianul Oţelului a luat o primă decizie în ceea ce-i priveşte pe aceştia. Fundaşul stânga, căpitan la Dunărea în ultimele două sezoane, Dan Popescu, nu a fost păstrat în lot, în timp ce Cristea va rămâne în continuare sub atenţia lui Dorinel Munteanu. Alexandru Cristea, în vârstă de 29 de ani, poate evolua pe banda stângă, atât ca mijlocaş, cât şi ca fundaş. În sezonul precedent a acumulat 26 de prezenţe, reuşind să marcheze de două ori. „A rămas Cristea, va mai rămâne câteva zile, un jucător din punctul meu de vedere talentat, dar nu am luat încă o decizie finală asupra lui, trebuie să-l mai văd câteva zile”, a spus Munteanu.

Negocieri nefinalizate, transferuri improbabile

În ceea ce priveşte stadiul negocierilor pentru trecere clubului către noii acţionari, acesta este încă departe de a fi finalizat, chiar dacă ultima oară a fost estimat ca termen începutul lunii august. „E de notorietate deja ce se întâmplă la vârf, lucrurile nu sunt finalizate. Deocamdată suntem în această perioadă de compromis, sperăm să se rezolve cât mai rapid pentru că este spre binele clubului. E bine că există comunicare între cele două părţi”, a declarat Narcis Răducan, cel responsabil cu bunul mers al lucrurilor la clubul gălăţean. De asemenea, până ce noii acţionari nu-şi vor intra în drepturi, Oţelul nu va mai efectua transferuri. „În momentul în care vor fi lucrurile rezolvate, vom putea să ne gândim şi la transferuri, poate mai prindem ceva zile din această perioadă, iar dacă nu va mai fi cazul, ne vom pregăti cu atenţie campania din iarnă”, a spus Răducan.

Atmosferă propice performanţei

Prezent la conferinţa de presă de ieri, argentinianul Oţelului, Alejandro Viglianti, cu două goluri marcate în două partide, a declarat că la nivelul vestiarului există aceeaşi atmosferă ca în sezonul în care trupa gălăţeană a cucerit primul titlu din istorie. „Suntem o echipă foarte greu de învins, iar dacă vom corecta greşelile din meciul împotriva Rapidului, putem să fim protagonişti la Ploieşti şi mergem cu această mentalitate. Este un grup unit, avem vestiar puternic”, a spus Viglianti.

Gălăţenii urcă în clasament

Oţelul Galaţi a făcut un salt de 30 de poziţii, de pe locul 372 până pe 342, în clasamentul pe luna iulie al Federaţiei Internaţionale de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS). Gălăţenii au 68 de puncte şi sunt la egalitate cu Dundee United (Scoţia), Real Betis (Spania), Olimpia Tegucigalpa (Honduras), Sochaux (Franţa), Al-Muharraq (Bahrain), Sivasspor (Turcia) şi West Bromwich Albion (Anglia). În Europa, în clasamentul pe ultimii zece ani, gălăţenii sunt pe locul 199 cu un total de 589 de puncte. Conform IFFHS, Oţelul este cotată ca fiind a şaptea formaţie românească, după Rapid, FC Vaslui, Steaua, Dinamo, Gaz Metan şi CFR Cluj. Până acum, în noul sezon al Ligii 1, trupa lui Dorinel Munteanu este neînvinsă, după ce a câşitgat cu 2-1 la Iaşi împotriva celor de la CSMS şi a remizat pe teren propriu în faţa Rapidului, scor 1-1, după un joc dominat categoric.

Citit 2122 ori Ultima modificare Joi, 02 August 2012 23:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.