Probleme de lot pentru roş-alb-albaştri: Oţelul şchiopătează pe stânga
Foto: Lucian Murgoci (dreapta) poate debuta în Liga I, în partida de pe teren propriu, contra celor de la CFR Cluj / Foto: Marian Brăilescu

Probleme de lot pentru roş-alb-albaştri: Oţelul şchiopătează pe stânga
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un debutant ar putea fi titular în partida din etapa următoare contra CFR-ului * Mardare şi Murgoci sunt singurele variante rămase pentru postul de fundaş stânga


Antrenorul Oţelului, Dorinel Munteanu, întâmpină grave probleme de efectiv în ceea ce priveşte postul de fundaş stânga. Niciun jucător din sezonul trecut de pe acest post nu poate fi folosit la partida împotriva CFR-ului, programată lunea viitoare. Adrian Sălăgeanu a fost vândut în această vară la FC Vaslui, Silviu Ilie s-a accidentat în prima etapă şi va lipsi până la sfârşitul lunii noiembrie, iar Ljubinkovic a fost eliminat runda trecută şi va absenta cel puţin două jocuri. Singurele opţiuni rămase sunt Ştefan Mardare, fotbalist adus în luna mai la Oţelul şi Lucian Murgoci, promovat de la satelit.

„Sigur că este o problemă pe banda stângă, dar cineva tot trebuie să intre. Probabil că va debuta Murgoci, am de ales între el şi Mardare. Mă voi decide în cursul acestei săptămâni, însă Mardare e puţin în urmă cu pregătirea fizică”, a declarat Dorinel Munteanu.

Murgoci, un obişnuit al naţionalei de juniori

În vârstă de 20 de ani, Lucian Murgoci este la un pas de a debuta în Liga 1, în tricoul Oţelului, chiar etapa următoare împotriva CFR-ului. Tânărul fundaş stânga a evoluat cu regularitate la naţonala under 19, inclusiv la turneul european de anul trecut în care a fost integralist în toate cele trei partide disputate de tricolori. El a ratat însă trecerea la reprezentativa under 21, condusă de Emil Săndoi, din cauza faptului că a evoluat sezonul trecut în liga a treia, la satelitul Oţelului. În perioada de pregătire, Murgoci a fost trimis pe teren în toate cele cinci jocuri disputate de roş-alb-albaştri în cantonamentul din Olanda, însă de cele mai multe ori pe post de mijlocaş. Cealaltă variantă pentru postul de fundaş stânga, Ştefan Mardare, a intrat în doar patru din cele cinci partide, de două ori în defensivă pe banda stângă, postul pe care acesta s-a consacrat fiind cel de fundaş central.

Cristea mai aşteaptă

Văzut ca o posibilă variantă pentru postul de fundaş stânga, fotbalistul adus în probe de la concitadina Dunărea Galaţi, Alexandru Cristea, nu va intra în vederile tehnicianului Dorinel Munteanu până la meciul cu CFR Cluj. Deşi nu s-a luat încă o decizie asupra sa, mijlocaşul în vârstă de 29 de ani are mari şanse să rămână la Oţelul, în condiţiile problemelor existente pe banda stângă, coroborate cu lipsa transferurilor din această vară. „Încă nu m-am hotărât asupra lui Cristea, îl voi ţine sub observaţie şi după această săptămână probabil că voi lua o decizie”, a spus Dorinel Munteanu. În ceea ce priveşte achiziţiile de noi jucători, acestea nu mai sunt de actualitate la Oţelul până nu se rezolvă situaţia la vârful clubului, privind schimbarea acţionariatului. „Nu s-a mai discutat nimic de noi jucători, acesta este lotul şi trebuie să ne descurcăm cu ce avem”, a declarat Munteanu.

Citit 2429 ori Ultima modificare Luni, 06 August 2012 21:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.