Oţelul - CFR Cluj: Meciul campioanelor
Foto: Foto: Sorin Pană

Oţelul - CFR Cluj: Meciul campioanelor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ultimele două campioane ale României se vor întâlni astăzi la Galaţi, în etapa a patra a noului sezon din Liga 1


Roş-alb-albaştrii vor juca astăzi, de la ora 19.00, împotriva celor de la CFR Cluj, într-un duel ce consemnează întâlnirea dintre ultimele două campioane ale României. „Am pregătit meciul cu CFR la victorie, doar aşa putem scoate ce-i mai bun din noi. Respectăm CFR Cluj pentru ceea ce a făcut, dar totul rămâne la acest nivel, vrem să-i învingem şi totul depinde de noi. Nu mă tem de forţa lor de atac, avem şi noi mijloacele noastre. Ne-am pregătit toată săptămâna asta pentru a trata jocul ca atare”, a spus fundaşul dreapta al gălăţenilor, Cornel Râpă.

La fel ca elevul său, antrenorul Dorinel Munteanu e cu gândul doar la meciul împotriva CFR-ului. „Meciul cu CFR este o nouă provocare, un joc dificil şi avem nevoie de agresivitate că să putem câştiga. CFR este o formaţie care în ultimele jocuri a făcut partide bune, dar totul depinde de noi, de atitudine, de concentrare şi puterea fizică. Am nevoie de agresivitate foarte mare timp de 90 de minute. Mă aştept şi la ajutorul publicului, mi-aş dori să fie stadionul plin. Următorul joc este cel mai important şi vrem să-l câştigăm”, a declarat Munteanu.

Până acum, Oţelul a reuşit să câştige un singur meci în cele trei etape disputate, 2-1 la Iaşi cu CSMS, în timp ce clujenii sunt neînvinşi, dar cu două remize împotriva unor echipe mai slab cotate, 1-1 cu Gaz Metan şi 2-2 cu Ceahlăul.

Statistică nefavorabilă

Din cele 16 partide disputate până acum între cele două echipe la nivelul primei divizii, Oţelul a reuşit să câştige de trei ori în total şi o singură dată pe teren propriu, 1-0, în 2010, printr-un gol marcat de Ionuţ Neagu şi tot cu Dorinel Munteanu pe bancă. În ediţia precedentă, clujenii s-au impus la Galaţi cu un categoric 4-0, iar pe teren propriu au câştigat cu 2-0. „Pe mine nu mă interesează statistica, acestea sunt lucruri care ţin de istorie. Nu are nicio importanţă la jocul de mâine cine a câştigat campionatul trecut, aşa şi noi am câştigat la Cluj acum două ediţii. Dacă vom fi concentraţi la meci şi vom reuşi să ne facem jocul, cu agresivitate, sunt convins că scoatem puncte”, a spus Munteanu.

Multe absenţe

Antrenorul Oţelului, Dorinel Munteanu, are multe probleme de lot înaintea meciului contra celor de la CFR Cluj. După mai vechile accidentări suferite de Didi, Neagu şi Ilie, pe lista absenţilor a fost adăugat şi fundaşul Zoran Ljubinkovic, suspendat două etape în urma cartonaşului roşu primit etapa trecută. Cea mai mare necunoscută pentru jocul de astăzi este postul de fundaş stânga, acolo unde ar putea intra, pentru prima oară în tricoul Oţelului, Lucian Murgoci sau Ştefan Mardare. De partea cealaltă, la clujeni vor absenta Deac, Mureşan, Ganea şi Lionn, toţi din cauza accidentărilor.

 

Citit 1943 ori Ultima modificare Duminică, 12 August 2012 16:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.