Bâlbâială de trei puncte: Oţelul - CFR Cluj 1-2 (GALERIE FOTO)
Foto: Foto: Sorin Pană

Bâlbâială de trei puncte: Oţelul - CFR Cluj 1-2 (GALERIE FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Trupa gălăţeană a pierdut un meci în care adversarul a jucat în inferioritate 70 de minute * În momente în care Oţelul presa pentru golul victoriei, a venit o gafă în lanţ în defensivă, un gol primit din nimic care s-a dovedit decisiv


OŢELUL GALAŢI – CFR CLUJ 1-2

Meci disputat luni seară, în etapa a 4-a din Liga I

Stadionul „Oţelul”; spectatori 7.000

Au marcat: Inkango 38’, respectiv Mureşan (7’ – din penalti), Ronny 53’

Cartonaşe galbene: Costin 43’, Perendja 70’, Godemeche 79’

Cartonaş roşu: Mureşan 23’

Echipele utilizate:

OŢELUL: Brăneţ - Râpă, Perendija (72’ Murgoci), Sg.Costin, Sârghi - Giurgiu, Benga (min. 34 Neagu) – Inkango, Băjenaru (min. 61 Pena) , Iorga  – Stromajer. Antrenor Dorinel Munteanu.

CFR: PANDURII: Felguieras – Ivo Pinto, Maftei, Piccolo, Sepsi – Mureşan, Godemeche - Rui Pedro (67’ Cadu), Bastos, Valente (min. 36 Vass)  – Ronny (65’ Sougou).

Antrenor: Ioan Andone

Arbitri: Sebastian Colţescu (central), Octavian Şovre, Radu Ghinguleac (asistenţi).


Duelul ultimelor două campioane a început cu surprize semnificative în ambele tabere în ceea ce priveşte distribuţiile de start alese de cei doi tehnicieni. Dorinel Munteanu n-a mizat nici pe Murgoci şi nici pe Mardare, aşa cum se preconiza, preferând să acopere flancul stâng tot cu Sârghi, cel cu care improvizase în lipsă de altceva la Ploieşti. Mai mult, i-a titularizat în premieră pe Inkango şi pe Băjenaru, acesta din urmă debutant în tricoul roşu-alb-albastru.

Dincolo, Ioan Andone şi-a lăsat pe banca de rezerve trei dintre titularii din precedentele partide, Cadu, Sougou şi Kapetanos, iar trupa sa a avut şansa un început de meci favorabil. Benga a avut o alunecare întârziată doar cu o fracţiune de secundă asupra lui Rui Pedro, acesta din urmă a căzut iar arbitrul Colţescu a dictat penalti, transformat de Gabriel Mureşan.

Oţelul avea probleme, dar un atac criminal al lui Mureşan asupra lui Stromajer s-a soldat cu eliminarea căpitanului de la CFR. De ajuns pentru ca gălăţenii să încline terenul spre poarta adversă. Cu om în plus, mijlocaşul defensiv Benga nu-şi mai avea locul în teren, iar Dorinel Munteanu a mutat imediat, cu mai combinativul Neagu, iar careul CFR-ul s-a transformat într-o oală sub presiune. Oaspeţii au scăpat cu şansă la ocaziile imense avute de Băjenaru (28’), Bruce Inkanko de două ori (34’ şi 35’), iar iminenta explozie de bucurie a gălăţenilor a venit firesc, francezul Inkango etalându-şi clasa cu o finalizare superbă la pasa perfectă a lui Băjenaru.

În acelaşi ritm s-a început şi repriza secundă, însă fundaşii Oţelului au bâlbâit o minge la marginea careului, de ajuns ca Ronny să profite de cadoul nesperat pentru a face 1-2 dintre şase gălăţeni!.

Oţelul a resimţit şocul, s-a clătinat iar şutul puţin alături al lui Giurgiu n-a avut darul a-şi reîncărca coechipierii cu moral. S-a dominat, dar doar în orb, fără ocazii şi astfel, dintr-o banală bâlbâială, roşu-alb-albaştrii au transformat în eşec ceea ce curgea spre profit maxim şi în loc de golul victoriei s-a lăcrimat după un meci cu 70 de minute de om în plus.

 

Ce emoţii la ultima fază!

La ultima fază a meciului, Sârghi şi Costin s-au dat cap în cap, câteva secunde Sârghi  zăcând nemişcat. Când a început să se mişte, asistenţa a răsuflat uşurată, fotbalistul gălăţean fiind scos cu ambulanţa de pe teren.

 

Citit 2155 ori Ultima modificare Marți, 14 August 2012 14:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.