Tănase vrea să obţină ca antrenor ceea ce a reuşit ca jucător: „Mergem să batem în Ghencea”

Tănase vrea să obţină ca antrenor ceea ce a reuşit ca jucător: „Mergem să batem în Ghencea”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Oţelul încearcă duminică o performanţă care n-a mai fost obţinută de pe vremea când îl avea în teren pe actualul său antrenor principal, să câştige în faţa celor de la Steaua în deplasare


Au trecut 15 ani de când Oţelul a obţinut prima şi, totodată, singura sa victorie pe terenul celor de la Steaua. 23 August 1997 este data ultimei reuşite a gălăţenilor în Ghencea, partidă câştigată cu Viorel Tănase, Vali Ştefan, Tofan şi Maleş pe teren pentru Oţelul, iar la bucureşteni evolua pe atunci Narcis Răducan, cel desemnat să conducă clubul gălăţean. „Mi-aduc aminte cu plăcere de acel joc şi mă roade că nu am mai câştigat de foarte multă vreme acolo. Tratez fiecare partidă numai la victorie indiferent de adversar şi sper ca băieţii să facă o figură frumoasă în Ghencea”, a declarat Viorel Tănase, actualul antrenor al roş-alb-albaştrilor. Acesta va debuta pe banca Oţelului chiar în jocul cu Steaua, sperând să aibă parte de un debut identic cu al ultimilor doi tehnicieni, Petre Grigoraş şi Dorinel Munteanu, care au început cu câte o victorie, ambele în deplasare: 3-0 cu Dinamo, respectiv 1-0 cu Internaţional Curtea de Argeş. Situaţia actuală din clasament este nefavorabilă gălăţenilor, care au obţinut doar cinci puncte din şase etape, în timp ce steliştii au strâns 13 puncte.

"Cu toţii în Ghencea"

Fostul căpitan al Oţelului, Cătălin Tofan, cel care a contribuit cu un gol la victoria 3-1, din 1997, a declarat că-şi aduce aminte cu plăcere de reuşita din urmă cu 15 ani şi speră ca un număr cât mai mare de suporteri să urmeze echipa în deplasare la Bucureşti. „A fost o partidă fantastică atunci, în care am reuşit să ne impunem în faţa steliştilor şi am adus bucurie în inimile suporterilor, deşi nimeni, cu excepţia noastră, nu se aştepta să câştigăm. Au trecut anii, dar a rămas aceeaşi rivalitate şi tocmai de aceea fac un apel către toţi fanii echipei să se deplaseze într-un număr cât mai mare la Bucureşti, pentru că ataşamentul unui suporter se demonstrează în momentele mai grele”, a spus Tofan.

De asemenea, fanii de la Peluza Nord au emis un comunicat prin care îndeamnă toţi suporterii să li se alăture la partida din Ghencea. „Toţi cei care vor să încurajeze echipa la acest meci deosebit de important, sunt aşteptaţi duminică, de la ora 11.00, pe platoul de la Mc Donald’s, acolo de unde se va pleca cu autocare şi microbuze. Este indicat ca cei care vor efectua deplasarea să fie îmbrăcaţi în culori închise sau cu tricoul echipei şi să vină cu gândul de a încuraja echipa pe toată durata partidei. Este obligatoriu buletinul, iar costul total, bilet plus transport, este de 10 lei”, se arată în comunicatul fanilor.

Probleme de lot pentru Tase

Pentru primul său joc pe banca Oţelului, noul antrenor Viorel Tănase nu va putea conta pe cinci jucători în deplasarea din Ghencea. Pe lângă Didi, Sârghi şi Ilie care sunt accidentaţi de mai multă vreme, vor mai lipsi Mardare şi Cârjă, ultimul fiind răcit, iar mijlocaşul Laurenţiu Buş este incert. Partida Steaua-Oţelul, de duminică, ora 18.55, va fi transmisă în direct de DigiSport.

Citit 1787 ori Ultima modificare Sâmbătă, 01 Septembrie 2012 22:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.