Astăzi, la Sala Siderurgistul, ora 17.00: HC Danubius, debut istoric în Liga Naţională
Foto: Handbalistele de la Danubius vor juca în tricouri identice cu ale fotbaliştilor de la Oţelul / Foto: Bogdan Codrescu

Astăzi, la Sala Siderurgistul, ora 17.00: HC Danubius, debut istoric în Liga Naţională
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Noua echipă de handbal a Galaţiului are ca obiectiv o clasare între primele zece locuri


Ediţia 2012-2013 a Ligii Naţionale feminine de handbal a pornit ieri la drum cu 12 echipe, dintre care două reprezintă o premieră absolută pentru primul eşalon al ţării. În afara Naţionalei României de tineret (selecţionata a luat locul celor de la Terom Iaşi), cea de-a doua noutate pentru campionatul românesc este chiar Handbal Club Danubius Galaţi.

Gruparea care-l are ca preşedinte pe jurnalistul sportiv Dan Pantea şi este finanţată în mare măsură de municipalitate debutează astăzi într-o competiţie naţională la nivel de seniori, după ce a preluat locul celor de la HC Oţelul.

„După o muncă de trei luni, cred că vom fi sută la sută pregătiţi pentru a începe campionatul, care pentru noi înseamnă debutul istoric. Obiectivul este cel de fi la final între primele zece clasate”, a declarat preşedintele Dan Pantea.

„Nu vom fi o echipă din coada clasamentului”

Chiar dacă, în această vară, Alexandrina Soare a fost nevoită să o ia de la început, cu un nou lot de jucătoare, antrenoarea este convinsă că HC Danubius nu va fi o echipă care să se lupte pentru evitarea retrogradării. „Pornim aproape de la zero. Dar ne putem considera norocoşi, pentru că multe echipe cu probleme financiare s-au desfiinţat. Noi, în schimb, am reuşit să supravieţuim. Sper ca anul acesta să rămânem în Liga Naţională, sună urât, dar acesta este obiectivul clar. Totuşi, chiar dacă adversarii nu ne dau prea multe şanse, eu cred că nu vom fi o echipă din coada clasamentului”, a precizat antrenoarea care a încheiat sezonul precedent cu Oţelul pe locul cinci, în ciuda problemelor financiare.

Din Liga Campionilor, în Liga Naţională

Una dintre cele mai experimentate handbaliste din lotul Danubiusului, centrul Daciana Curtean, speră la o victorie de moral în partida de astăzi (ora 17.00, Sala „Siderurgistul”) cu CSM Bucureşti, din prima etapă a Ligii Naţionale. „E important în primul rând pentru jucătoarele nou-venite să începem campionatul cu o victorie”, a precizat Curtean, înaintea confruntării cu noua echipă a renumitei extreme Cristina Vărzaru, câştigătoare a Ligii Campionilor cu danezele de la Viborg.

„Sper ca fetele să se mobilizeze şi să obţinem victoria, în ciuda faptului că CSM Bucureşti este o echipă foarte puternică”, a punctat şi Alexandrina Soare.

În acelaşi timp, preşedintele Dan Pantea a făcut un apel către fanii handbalului gălăţean, pe care îi aşteaptă într-un număr cât mai mare la fiecare meci al Danubiusului: „Îi invit să vină meci de meci la sală, dar mai ales în prima etapă. CSM-ul este o echipă dificilă, dar nu imposibil de bătut. Debutul este extraordinar de important”.

 

 

Citit 1653 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Septembrie 2012 22:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.