Privatizarea Oţelului, la capăt de linie - Marius Stan: „Luni se finalizează tot!”

Privatizarea Oţelului, la capăt de linie - Marius Stan: „Luni se finalizează tot!”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Conform fostului şef al clubului gălăţean, Marius Stan, Oţelul va avea conducere executivă de la începutul săptămânii viitoare

Fostul director general al FC Oţelul, Marius Stan, actualul primar al Galaţiului, a declarat că luni este ziua în care se va finaliza trecerea clubului sub tutela noului acţionariat. „Luni se finalizează tot, cel puţin aşa mi s-a transmis de către ambele părţi, Combinat şi noii investitori”. În ceea ce priveşte noua conducere a clubului, noii investitori vor fi cei responsabili de desemnarea directorului general şi cel mai probabil împuternicit va fi Narcis Răducan, actualul consilier al primarului, care deja se ocupă de problemele clubului gălăţean. „Cel ce va fi împuternicit să reprezinte clubul va fi numai reprezentantul acţionarilor, care deleagă competenţe cui trebuie, probabil lui Narcis Răducan şi echipei care va fi acolo. Urmează în paralel finalizarea documentelor, dar odată ce persoana împuternicită de acţionar are drept de semnătură, lucrurile vor intra pe un făgaş normal”, a precizat Marius Stan.

Pachetul majoritar de acţiuni urmează să fie deţinut de omului de afaceri Dan Grigore Adamescu. Cu o avere estimată la peste 950 milioane de euro, acesta era plasat pe locul patru în Top Forbes 2011, un clasament al celor mai bogaţi români. Partea minoritară va fi sub proprietatea altui om de afaceri, Radu Călin, acţiuni urmând să deţină şi Primăria.

Pauză prelungită pentru Paraschiv

Debutul în acest sezon al lui Gabriel Paraschiv la prima echipă se va face mai târziu decât se preconiza. Atacantul Oţelului va absenta două săptămâni în urma accidentării suferite la echipa secundă a clubului. „Abia aştept să revin la prima echipă, vreau să joc, să ajut atât cât pot. Mai am un an şi jumătate de contract şi vreau să-l duc până la capăt. Să devin conducător de club mai am timp, dar de jucat fotbal trebuie să mă bucur cât mai pot”, a spus Paraschiv, care a fost chemat la prima echipă de noul antrenor, Viorel Tănase, după exilul de la „satelit”.

Pe lângă Paraschiv, au fost readuşi sub comanda lui Tănase şi alţi doi jucători de la echipa secundă, fundaşul dreapta Samoel Cojoc şi fundaşul stânga Sorin Cucu. Ambii, însă, sunt în urmă cu pregătirea fizică şi nu se va putea conta pe serviciile lor prea curând. „Cei doi au ratat pregătirea de vară şi au probleme fizice. Sunt doi fotbalişti buni, care pot ajuta prima echipă, dar trebuie să se pună la punct şi fizic”, a declarat Damian Băncilă, antrenorul de la echipa secundă a clubului, cel care i-a pregătit în ultimele săptămâni pe cei doi. Cojoc a fost dorit iniţial de Pandurii Tg. Jiu, dar nu a fost reţinut în lot, iar Cucu trebuia să ajungă la FCM Tg. Mureş, dar transferul său nu s-a mai concretizat.

De asemenea, la pregătirile Oţelului au reapărut Cristian Sârghi şi Marian Cârjă, care au revenit după accidentări. Şi-a reluat antrenamente şi fundaşul central Ştefan Mardare, care va fi apt de joc la următoarea partidă de campionat.

Citit 3716 ori Ultima modificare Duminică, 09 Septembrie 2012 00:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.