În sfârşit, victorie! S-au aliniat astrele pentru Oţelul
Foto: Foto: Sorin Pană

În sfârşit, victorie! S-au aliniat astrele pentru Oţelul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii au obţinut primul succes în campionat după zece etape de secetă, în cel mai neaşteptat moment


Gata cu ghinioanele, cu vina pe soartă, lipsă de şansă sau arbitraj. Oţelul a reuşit să câştige în ciuda cursului jocului şi respiră aerul victoriei după zece meciuri consecutive de anestezie. Chiar dacă n-a fost cea mai bună evoluţie, totul a părut să decurgă în favoarea gălăţenilor, culminând cu gafa monumentală a lui Kello, intrat cu câteva minute înainte de final, după accidentarea lui Silviu Lung.

„Mă pregăteam pentru discursul obişnuit de până acum, dar am avut şi noi noroc odată, după atâtea partide în care ne-am lovit de ghinion. Ne-a ajutat Dumnezeu, mă bucur nespus pentru victorie, e un debut fericit pentru mine în noua funcţie”, a spus Narcis Răducan, directorul general al Oţelului.

După un start bun de meci, în care gălăţenii şi-au presat adversarul în propria jumătate, a fost de ajuns o greşeală a fundaşului stânga Sorin Cucu (min.15) pentru a declanşa o mare ocazie la poarta lui Grahovac, iar echipa s-a tăiat, revenind la jocul haotic din meciurile precedente.

La întoarcerea de la cabine, după ce s-a distrat cu toţi oţelarii ieşiţi în cale, Tembo a creat faza de gol fructificată de Fatai, care a finalizat după o preluare în careu, scăpat din marcajul fundaşilor gălăţeni. Avantajul Astrei n-a durat prea mult pentru că Giurgiu a fost faultat în careu, iar centralul Kovacs a dictat penalti. Pena a executat, iar speranţele gălăţenilor erau din nou aprinse. După o serie de ocazii ratate de ambele echipe, în ultimul minut de prelungire fericirea a cuprins tabăra gălăţeană. Paraschiv, mutat pe postul de mijlocaş stânga, a avut o incursiune remarcabilă în bandă, a centrat în careu, iar după insistenţa lui Didi, portarul Kello a scăpat mingea în faţa porţii goale, de unde vicleanul Inkango n-avea cum să rateze. Un 2-1 mincinos după evoluţia echipelor din teren, dar trei puncte de aur pentru gălăţeni în contextul în care un insucces i-ar fi distanţat la cel puţin trei lungimi faţă de următoarea clasată.

Momentul decisiv, judecat corect

Punctul cheie al partidei poate fi considerat la faza din minutul 36, atunci când Grahovac a ieşit să-l blocheze pe Fatai, iar după ce a respins mingea cu mâna s-a ciocnit de atacantul Astrei. Reluările arată că Grahovac era în suprafaţa careului în momentul în care a atins mingea cu mâna, în timp ce Fatai nu putea primi al doilea galben, contactul său cu portarul gălăţean fiind involuntar.

Galeria a protestat

Nemulţumiţi de evoluţia roş-alb-albaştrilor din ultima perioadă, ultraşii de la Peluza Nord au protestat în repriza secundă, refuzând să mai cânte, iar în finalul jocului şi-au apostrofat favoriţii. În plus, aceştia i-au cerut demisia antrenorului Viorel Tănase, chiar şi după terminarea partidei.


OŢELUL GALAŢI - ASTRA GIURGIU 2-1 (0-0)

Meci disputat în etapa a XII-a a Ligii I

Marcatori: Pena (pen.), Inkango/ Fatai

Cartonaşe galbene: Pena, Sipovici/ Fatai, Tembo, Găman, Bukari

OŢELUL: Grahovac (Brăneţ '39) - Cârjă (Râpă '45), Sîrghi, Sipovici, Cucu - Giurgiu, Neagu - Inkango, Paraschiv, Stromajer (Didi '69) - Pena. Antrenor: Viorel Tănase.

ASTRA: Lung (Kello '89) - Enache, Găman, Mureşan, Morais - Yahaya (Bukari '66), Seto - Tembo, Budescu, Di Stefano (Ben Youssef '72) - Fatai. Antrenor: Gheorghe Mulţescu.

Citit 2922 ori Ultima modificare Duminică, 21 Octombrie 2012 20:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.