Un loc mai sus în clasament pentru FCM Dunărea Galaţi

Un loc mai sus în clasament pentru FCM Dunărea Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Meciul FCM Dunărea - Dinamo II a fost considerat de gălăţeni unul de o importanţă deosebită. Aflaţi în apropierea „lanternei”, dunărenii doreau cu tot dinadinsul să mai agonisească ceva puncte. Şi au făcut-o foarte bine, obţinând un succes foarte clar, scor 3-0. Chiar dacă deţine ultimul loc în clasamentul primei serii, echipa bucureşteană este o grupare robustă, cu jucători talentaţi (în majoritate - cu talie). Deocamdată, tinereţea nu-i ajută în „momentul adevărului”, în faţa porţii adverse, unde au irosit câteva foarte bune oportunităţi.

Gălăţenii au avut de partea lor experienţa şi, de această dată, şi inspiraţia le-a fost aliat. După 20 de minute în care nu s-a petrecut mare lucru, jocul s-a mai limpezit un pic. Primul gol a căzut în min. 27 şi a fost o „afacere” a apărătorilor: mingea venită din corner a fost trimisă de Hristian, cu capul, în bară, a revenit la Daniel Florea (37 ani), care a marcat spectaculos. Până la plecarea la cabine au mai fost două oportunităţi ale lui Sorin Drăgan (aflat în vervă) - ambele situaţii fiind rezolvate de portarul advers.

Bucureştenii (cu Ţălnăr şi Florentin Petre în preajmă) au pornit mai hotărâţi la reluare, însă nu au reuşit egalarea. Vor înscrie, în schimb, tot gazdele: în min. 57, Iancu a fost faultat în careu şi penaltiul a fost impecabil transformat de Dan Popescu, pentru ca peste şapte minute să fie stabilit scorul final, la 3-0, autorul golului fiind Enache. A fost o repriză ceva mai animată, în care dinamoviştii ar fi putut reduce din diferenţă, însă Măstăcan (căpitanul echipei) - min. 66 a salvat spectaculos. A mai fost un „cap” al lui Drăgan şi… victorie la un scor de forfait, care duce FCM Dunărea un loc mai sus în clasament.

Bun arbitrajul prestat de Mugurel Drăgănescu (Breaza), căruia i s-au aliniat formaţiile:

FCM Dunărea: Măstăcan - Radu, Hristian, D. Florea (min. 86 Căldăraru), Popescu - Iancu, Cucu, Negoescu (77 Dragomir), Cristea - Drăgan, Enache (65 Moroşanu).

Dinamo II: Râmniceanu - Nae, Ioniţă, Dobrosavlevici, Muşat - Buia (61 Cazacu), Stănescu, Crăciun, Filip - Lemac, Balint (46 Bitez).

Citit 1479 ori Ultima modificare Duminică, 21 Octombrie 2012 20:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.