Diseară, la Galaţi: Derbiul Dunării de Jos, în Cupa României

Diseară, la Galaţi: Derbiul Dunării de Jos, în Cupa României
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Oţelul şi CF Brăila se întâlnesc pentru prima dată dată după 19 ani într-un meci oficial * Miza o reprezintă calificarea în sferturile de finală ale Cupei României


Oţelul nu are voie să facă paşi greşiţi în faţa vechilor rivali din Brăila, mai ales că de Cupa României se leagă toate speranţele gălăţenilor pentru un loc de Europa, având în vedere locul ocupat în acest moment în Liga I. „Ne aflăm într-o situaţie dificilă în clasament, dar ne-a rămas Cupa României, cel mai scurt drum către un loc de cupă europeană. Meciul cu Brăila este unul de tradiţie, foarte important pentru suporteri şi-l vom trata ca atare. Staff-ul tehnic a studiat echipa adversă şi am luat toate măsurile de precauţie necesare. Le vom pregăti câteva surprize suporterilor pentru meciul contra rivalilor, sperăm să fie alături de noi în aceste momente importante pentru club”, a declarat directorul general, Narcis Răducan.

În cazul în care Oţelul va trece mai departe, gălăţenii rămân în urna capilor de serie şi au posibilitatea să întâlnească un adversar accesibil şi în faza sferturilor de finală. Câştigătoarea Cupei României va evolua în turul doi preliminar al Europa League, având acelaşi statut ca echipa de pe locul 2 din campionat.

„Cupa României e foarte importantă pentru noi, vom trata meciul cu Brăila cu maximă seriozitate. Trebuie să ţinem cont că este cel mai scurt drum spre Europa”, a spus Gabriel Paraschiv.

Pentru partida din această seară, antrenorul Viorel Tănase nu întâmpină probleme deosebite de lot, pe lista indisponibilităţilor aflându-se cei trei absenţi pentru o perioadă mai mare, Branko Grahovac, Bruce Inkango şi Silviu Ilie, toţi accidentaţi. De partea cealaltă, brăilenii nu vor putea conta pe aportul fostului mijlocaş al Oţelului, Sorin Frunză, care a luat un cartonaş roşu la ultimul meci de campionat şi va fi suspendat pentru jocul de la Galaţi.

„Vor simţi că joacă în deplasare”

Chiar dacă Oţelul şi Brăila nu s-au mai întâlnit într-un meci oficial de aproape 19 ani, ultima oară impunându-se gălăţenii cu scorul de 4-3, rivalitatea dintre fanii celor două echipe a rămas la fel de aprigă. „Reprezintă un derbi dunărean din care sper să ieşim noi învingători. Este cunoscută rivalitatea între cele două oraşe pe plan social sau economic, acum există o confruntare şi pe plan sportiv. Vom fi bine pregătiţi şi îi asigurăm pe cei din Brăila că se vor simţi cu adevărat în deplasare la acest meci”, a spus Leonard Gâbu, unul dintre liderii galeriei gălăţene. De altfel, fanii Oţelului au împânzit oraşul cu afişe prin care îi cheamă pe gălăţeni la stadion pentru "Unicul derbi".

Partida Oţelul - CF Brăila din optimile Cupei României este programată astăzi, de la ora 18.45. Preţul biletelor este acelaşi ca la meciurile din Liga I: 15 lei la tribuna I, 10 lei la tribuna a II-a şi 5 lei la peluze. În plus, conducerea clubului a anunţat că abonamentele sunt valabile şi la acest joc.

Citit 2082 ori Ultima modificare Miercuri, 31 Octombrie 2012 23:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.