Handbalistele de la Danubius Galati au obţinut o victorie istorică!

Handbalistele de la Danubius Galati au obţinut o victorie istorică!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Handbalistele de la Danubius Galaţi au spart gheaţa! În meciul disputat miercuri în compania celor de la Corona Braşov, jucătoarele pregătite de Alexandrina Soare s-au autodepăşit, prestaţia lor fiind răsplătită cu primul succes din actuala ediţie de campionat, dar şi din istoria clubului înfiinţat în vara acestuia an: scor 25-24, în etapa a VII-a a Ligii Naţionale.

Prima repriză a fost de vis! Alexandrina Soare a cerut un time out în minutul 6, la scorul de 0-3, iar din acest moment gălăţencele au demonstrat că ultima poziţie din clasament nu este pentru ele! Veterana Daniela Goldic Ancerencu a făcut senzaţie în poartă (cu 10 intervenţii salvatoare până la pauză), apărarea a fost una de invidiat, iar golurile lui Glibko şi cele de pe contraatac au făcut ca la pauză tabela să indice un scor incredibil: 15-9 pentru Danubius.

Dramatismul a atins cote înalte în partea doua a confruntării, când Braşovul, cu o pleiadă de vedete, a revenit în joc. De la 18-12 (minutul 39) s-a ajuns la 20-19, în minutul 51. Finalul jocului a fost de infarct. În ultimele 40 de secunde, la scorul de 24-23, Danubius a avut atacul, dar ucraineanca Iryna Glibko a adus bucuria la Galaţi, marcând chiar când arbitrii se pregăteau sa fluiere joc pasiv. Braşovencele au stabilit rezultatul final, print-un ultim gol, însă Danubius Galaţi părăseşte poziţia a 11-a, retrogradabilă, şi de acum priveşte cu optimism spre celelalte confruntări.

În meciul cu Braşovul, Alexandrina Soare s-a bazat pe: Dana Ancerencu (21 de intervenţii salvatoare), Cristina Bobeică, Ramona Ciontu - Iryna Glibko 16, Iulia Zaremba 5, Daciana Curtean 2, Irina Lazarin 1, Carmen Gheorghe 1, Mihaela Pătuleanu, Delia Mărginean, Cătălina Cioaric, Maricica Trandafir, Alexandra Dodan, Yaroslava Burlachenko şi Irina Basa.

Citit 1863 ori Ultima modificare Miercuri, 31 Octombrie 2012 23:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.