Locul şase la Marbella Cup: Eşec usturător pentru Oţelul

Locul şase la Marbella Cup: Eşec usturător pentru Oţelul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Formaţia antrenată de Petre Grigoraş a încheiat cu o înfrângere la scor contra Rapidului (0-4), în ultimul meci din cadrul turneului disputat în Spania


Oţelul şi-a continuat seria amicalelor cu ultima partidă din cadrul Marbella Cup, pentru locurile 5-6, confruntare în care a dat peste o altă formaţie din România, Rapid Bucureşti. Întâmplarea face ca gălăţenii să fi disputat ultimul joc oficial tot contra Rapidului, câştigând, scor 3-2, chiar în Giuleşti. De altfel, Oţelul nu va mai evolua contra rapidiştilor în acest sezon, după ce au disputat deja ambele partide de campionat (1-1 la Galaţi şi 3-2 la Bucureşti).

Pentru cel de-al treilea amical al iernii, antrenorul Petre Grigoraş a trimis în teren următorul unsprezece: Grahovac – Cojoc, Costin, Ljubinkovici, Murgoci – Iorga, Giurgiu, Paraschiv – Astafei, Curelea, Stromajer. A fost folosit în premieră atacantul Costin Curelea, care a primit drept de joc în partidele amicale pentru Oţelul din partea FIFA, urmând ca până la startul campionatului să primească o decizie definitivă pentru a fi declarat liber de contract.

Oţelul a evoluat modest în prima repriză, având o singură mare ocazie, în minutul 44, când Curelea a trimis în bară din interiorul careului, mingea primită de la Paraschiv printre doi adversari. Până atunci, Oţelul a primit două goluri în urma unor erori mari în defensivă. Mai întâi, Grigorie a trecut mult prea uşor de Costin şi a profitat de neînţelegerea dintre Murgoci şi Grahovac, deschizând scorul în minutul 14, iar apoi, patru minute mai târziu, Grahovac a scăpat printre picioare mingea reluată cu capul de Abrudan din centrul careului.

Repriza secundă a început cu o nouă partitură pentru Oţelul: Brăneţ – Cârjă, Sîrghi, Sipovici, Popescu – Joao Felipe, Benga, Tudorie – Marquinhos, Didi, Zaharia. Formaţia gălăţeană a început mai bine partea a doua, dar tot bucureştenii au punctat pe tabela de marcaj prin Herea (70) după o gravă eroare a lui Sipovici. Acelaşi Herea a făcut 4-0 în primul minut de prelungire. În urma acestei înfrângeri, Oţelul a terminat Marbella Cup pe locul şase.

Încă trei amicale

Cu toată că a fost dat peste cap programul echipei după ce Liga Profesionistă de Fotbal a decis ca partea a doua a sezonului Ligii I să se dispute cu o săptămână mai devreme, conducerea clubului roş-alb-albastru s-a repliat şi a restabilit programul amicalelor, urmând să se dispute încă trei partide de verificare, aşa cum ar fi trebuit şi dacă n-ar fi fost comprimată perioada de pregătire.

Astfel, a revenit de actualitate amicalul cu Spartak Moscova de pe 15 februarie, programat iniţial şi apoi amânat, iar în plus, Oţelul va mai disputa alte două partide cu adversari puternici: cu Atletico Paranaense (Brazilia) marţi, 12 februarie şi cu Torpedo Kutaisi (Georgia), miercuri, 13 februarie. Revenirea în Galaţi va avea loc pe 17 februarie, apoi se va intra în linie dreaptă pentru pregătirea primului meci oficial din 2013, cel cu Petrolul, din etapa a XX-a a Ligii I, programat duminică, 24 februarie, de la ora 18.00.

Citit 1671 ori Ultima modificare Duminică, 10 Februarie 2013 14:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.